Billy Zane – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Autobot (razgovor | doprinos)
m razne ispravke
Autobot (razgovor | doprinos)
m razne ispravke
Red 31:
 
== Rani život ==
 
Billy je rođen u Chicagou u saveznoj državi Illinois [[1966]] godine. Roditlji su mu bili Thalia i William George Zane.
Pravo prezime Zaneova je Zanetakos jer su mu roditelji dijelom [[Grčka|Grci]]. Njegova starija sestra je [[Lisa Zane]], također glumica. Billy je maturirao u ''Francis W. Parker'' školi i pohađao kamp umijetnosti.
 
== Karijera ==
 
=== 1980-te ===
 
Prva ozbiljna glumačka uloga bila je uloga prijatelja zloglasnog ''Biffa Tannena'' u filmu "''Povratak u budučnost''" [[1985]].
Kasnije je Zane ponovno glumio u nastavku [[1989]] godine. Dobio je ulogu u trileru "''Dead Calm''" s [[Nicole Kidman]].
 
=== 1990-te ===
 
Prvi puta se samostalno pojavio u nisko budžetnom filmu "''Megaville''" [[1990]] godine.[[1993]] godine igrao je u filmu "''Snajper''". Prvi viosoko budžetni film bio mu je "''Fantom''". Svijetsku slavu stekao je filmom "[[Titanic (1997|Titanic]]" koji je osvojio 11 "[[Oscar]]a" što do tada još nikome nije uspijelo. Billy je glumio pokvarenog tajkuna koji je želio oženiti djevojku Rose ([[Kate Winslet]]), ali mu to nije uspijelo zahvaljujući Jacku Dawsonu ([[Leonardo Di Caprio]]).
 
=== 2000-te ===
 
[[2000]] godine snimio je film "''The Beliver''". Billy je jako dobar pjevač pa je tako nastupio na mnogom [[Broadway]]skim predstavama. Glumio je u mnogim [[film]]ovima, ali nikada nije stekao slavu "''Titanica''".
 
== Filmografija (najznačajnije) ==
 
{| style=border-collapse:collapse border=1 cellspacing=0 cellpadding=5
|- align=center bgcolor=#efefef