Razlike između izmjena na stranici "Istočna Ilidža"

nema sažetka uređivanja
m/м (Bot: Adding {{Commonscat|Istočna Ilidža}})
 
Opština zauzima površinu od 28 -{km}-² i u njoj živi 16.754 stanovnika (zvanična procena Republičkog zavoda za statistiku Republike Srpske za [[2004]]. godinu). Iste godine je rođeno 136 dece, a umrlo je 173 stanovnika što čini negativan prirodni priraštaj od -37 stanovnika (posledih nekoliko godina je priraštaj negativan). Sa 578 stanovnika po km² opština Istočna Ilidža je najgušće naseljena opština Istočnog Sarajeva. Prosječna nadmorska visina opštine je 500m.
Magistralnim putem je povezana sa Srbinjem/[[Foča|Fočom]], lokalnim regionalnim putem preko Trebevića sa Palama, a mrežom lokalnih puteva je povezana sa gradom Sarajevom u Federaciji BiH. Granica između opštine Istočna Ilidža i Federacije BiH nije obilježena ni na koji način i na nekim mjestima u prirodi se radi o jednoj ulici koja razdvaja dvije stambene zgrade.
 
Najveća naselja su Vojkovići, Dobrinja I, Dobrinja IV, Kasindo. Ostala naselja su Krupac, Grlica, Gornji Kotorac, Donji Kotorac (dio), Bijelo Polje... Nekoliko godina posle rata u Mladicama izgrađeno je veliko stambeno naselje u kom žive Srbi izbjegli iz drugih sarajevskih opština.
47

izmjena