Alfredo Di Stéfano – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
m r2.7.1) (robot Dodaje: az:Alfredo Di Stefano
Autobot (razgovor | doprinos)
m razne ispravke
Red 32:
 
Alfredo Di Stefano izabran je za najboljeg igrača u istoriji madridskog [[FK Real Madrid|Reala]] u anketi u kojoj je učestvovalo nešto više od milion navijača najtrofejnijeg evropskog kluba. [[Anketa]] je počela 6. marta, na 106. rođendan "kraljevskog kluba", a u saopštenju Reala navodi se da je ukupno registrovano 1.006.965 glasova. Bio je to najveći odziv navijača u jednoj anketi koju je organizovao klub.
 
 
==Igračka karijera==
 
Sa petnaest godina pridružuje se najtrofejnijoj argentinskoj ekipi, [[River Plate]], u kojem već godinu dana kasnije debituje za prvi tim. River ga ubrzo daje na pozajmicu Harakanu, gde igra odlično i pogotkom odlučuje utakmicu upravo protiv svog Rivera. U argentinskom prvenstvu ima fantastičan prosek od skoro jednog gola po utakmici i već u 21- oj godini debituje za "gaučose" na [[Kopa Amerika]], koje Argentinci lagano osvajaju, što je ujedno i najveći uspeh Di Stefana na reprezentativnom nivou.
 
Linija 52 ⟶ 50:
Poslednja igračka stanica za Di Stefana je klub [[Espanjol]], gde nakon dvogodišnjeg igranja karijeru završava 1966. godine.
==Trenerska karijera==
 
Vodio je ekipe [[Boka Juniors|Boke Juniors]], [[River Plate]], [[Valensija|Valensije]], [[Sporting Lisabon|Sportinga iz Lisabona]] i kratak period [[Real Madrid]].
== SpoljašnjeEksterni vezelinkovi ==
 
{{commonscat|Alfredo Di Stefano}}
* [http://www.rsssf.com/miscellaneous/distefano-intl.html Nastupi u reprezentaciji na rsssf.com]