Prostitucija – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
m Vraćene izmjene 109.111.243.46 (razgovor) na posljednju izmjenu korisnika Kolega2357
Nema sažetka izmjene
Red 11:
Prostitucija se danas odvija u raznim oblicima. Postoje bordeli (u slučaju [[Hrvatska|Hrvatske]], gdje je prostitucija zabranjena, usluge se objavljuju u oglasima i održavaju tajno u stanovima), ulična prostitucija, escort usluge, seksualni turizam i druge.
 
Osoba koja prodaje seksualne usluge se zove '''prostitutka'''LJISKA. Ovim poslom se uglavnom bave žene čijim se uslugama služe muškarci koji su samci, željni pustolovine ili su jednostavno znatiželjni. No u manjini se prostitucijom bave i muškarci, čije usluge iz istih razloga koriste žene ( ili [[gay]] muškarci ). Uz ženske prostitutke često idu i „zaštitnici“ ([[makro]]i ili svodnici) koji od njih često uzimaju 50 % zarade a katkad se u ekstremnim slučajevima koriste i nasiljem i ucjenama. Kontakt sa prostitucijom se smatra društveno neprihvatljivim i mnoge slavne ličnosti su zbog toga upale u skandal (npr. glumac Hugh Grant ).
 
Žene koje se dobrovoljno bave prostitucijom to uglavnom rade zbog novca. Vrlo malen broj otpada u toj kategoriji na one koje to rade jer su nimfomanke, željne pustolovine ili osvete nad roditeljima.