Army of Darkness – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
preuzeto s hr wiki ..
 
Red 35:
Ash ne biva dočekan kao spasitelj, već kao izdajica i uhoda. Naime, vitezovi kralja Arthura misle da je on špijun kraljeva neprijatelja, vojvode Henryja Crvenog. Ash je, zajedno sa vojvodom, zarobljen, a oružja su mu oduzeta, i biva odveden u dvorac. Jedini koji mu vjeruje je svećenik, koji sačuva njegovu motornu pilu i sačmaricu. Ash je bačen u jamu, u kojoj se mora boriti protiv Deaditea i jedva izvuče živu glavu, kada mu svećenik vrati njegova oružja. Po izlasku iz jame, Ash zaplaši stanovništvo svojom sačmaricom, te naredi da se vojvoda Henry Crveni oslobodi.
 
Jedini način da se zlo zaustavi te da se Ash vrati u svoje vrijeme jest da se domognu ''Necronomicona'', koji se nalazi na zloglasnome groblju. No, važno je da prije uzimanja knjige izreče sljedeće riječi: "Klaatu varata nikto" (posveta klasičnom [[SF]] filmu, ''[[The Day the Earth Stood Still (film 1951)|The Day the Earth Stood Still]]''). Tijekom Ashova pripremanja za pothvat, upusti se u ljubavnu vezu sa lokalnom ženom, gospom Sheilom.
 
Ash stiže do napuštenog mlina, gdje ga napadnu nekoliko centimetara visoki klonovi njega samoga, a zatim se iz njegova tijela odvoji još jedan Ash - Zli Ash (pogledaj [[Ash Williams#Zli Ash (eng. Evil Ash)|Zli Ash]]). Iz sukoba kao pobjednik izlazi "dobri" Ash. Ash napokn stiže do lokacije ''Necronomicona''. No, umjesto jedne nailazi na tri knjige. Nakon bolna iskustva sa lažnim knjigama, Ash pronalazi pravu. No, zaboravio je točne riječi koje mora izreći, te budi Vojsku Mrtvih.
Red 50:
*'''ALTERNATIVNI ZAVRŠETAK:''' Ash se nalazi u svome vremenu i ponovno radi kao službenik u supermarketu S-Mart gdje prepričava svoju priču drugim zaposlenicima. Na pitanje da li je ovaj puta izrekao točne riječi, Ash odgovara: "''Možda nisam izrekao svaki pojedini slog, ali da... recimo da jesam.''", čime se naslućuje da će opet nešto poći po zlu. Približava mu se jedna zgodna službenica, kada market napadne žena opsjednuta demonom. Ash uzima sačmaricu sa police i ubije ju. Službenica mu pada u naručje, a Ash je strastveno poljubi uz riječi "''Hail to the King, Baby!''" (''Pozdrav kralju, dušo!'').
<div style="clear: left"></div>
 
 
==Produkcija==