Razlike između izmjena na stranici "Hrvatska stranka prava"

nema sažetka uređivanja
Nakon što je na parlamentarnim izborima 2003. godine pobjednički HDZ stvorio koaliciju bez HSP-a, ta je stranka uložila veliki napor da se pomjeri s krajnje desnice prema centru. Bivši Tuđmanov šef diplomacije [[Mate Granić]] je postao njen član i krenuo u operaciju peglanja imidža, a Đapić je, između ostalog, posjetio centar [[Yad Vashem]] kako bi se ogradio od politike Holokausta u bivšoj NDH.
 
Iako je HSP sredinom 2000-ih po popularnosti obično bila između trećeg i petog mjesta, njeni pojedinačni saborski zastupnici su posljednjih godina uživali veliku popularnost u široj javnosti. Neki to tumače činjenicom da HSP nikada nije bila formalno na vlasti te se nije mogla kompromitirati raznim skandalima kao što je to bio slučaj s HDZ-om i ''[[trećesiječanjska vlast|trećesiječanskim]]'' strankama. U novembru 2007. je, pak, teško poražena na [[Parlamentarni izbori u Hrvatskoj 2007|parlamentarnim izborima]] osvojivši samo jedan mandat. Četiri godine kasnije je na [[Parlamentarni izbori u Hrvatskoj 2011|novim izborima]] još teže poražena, ostavši bez mandata.
 
Hrvatska stranka prava je trenutno jedina parlamentarna stranka koja se eksplicitno [[euroskepticizam|protivi ulasku Hrvatske]] u [[EU|Europsku uniju]], držeći to gubitkom stečene nezavisnosti.
 
U [[BiH]] djeluje njena sestrinska stranka pod nazivom [[HSP BiH]].
 
== V. također ==
* [http://www.hsp.hr/ Službena stranica]
 
[[Kategorija:Pravaške stranke]]
[[Kategorija:Političke stranke u Hrvatskoj]]
[[Kategorija:Euroskeptične stranke]]