Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Red 368:
 
Ti si bolje upoznat sa iranskim narodima, pa rekoh da te pitam.--[[Korisnik:Владимир Нимчевић|Владимир Нимчевић]] ([[Razgovor sa korisnikom:Владимир Нимчевић|razgovor]]) 21:28, 5 mart-ожујак 2015 (CET)
 
Na COBISS.rs dobio sam sledeći rezultat kada sam ukucao Szemerényi
 
-Four Old Iranian Ethnic Names : Scythian, Skudra, Sogdian, Saka (članak)
-Einführung in die vergleichende Sprachwissenschaft (knjiga)
-Введение в сравнителЬное языкознание (ruski prevod gornje knjige)
 
Opšti utisak: ne baš impresivno.
 
I u Srbiji ima intelektualaca koji su skloni pričama da Srbi imaju veze sa Irancima. Ali, gle paradoksa. Ne znaju persijski. Da ne govorimo o tome koliko su upoznati sa običajima u Persiji i sl. Da nam se nisu toliko zgadili Nemci, možda bismo tvrdili da smo Germani. :)
 
Ja sam skupio uglavnom svu literaturu koju sam naveo [https://sr.wikipedia.org/wiki/Лимиганти ovde]. Nešto može da se nađe u srpskim bibliotekama, nešto ne može, pa sam morao da se snalazim na alternativni način (google books isečci). Interesantno je što u srpskim bibliotekama nema dela Karla Pača ([[hr:Karl Patsch]]) objavljena posle Prvog svetskog rata. Napisao je članak Banater Sarmaten (Banatski Sarmati) objavljen u Anzeigeru. Mislim da se i te kako tiče prostora ne samo Rumunije i Mađarske, nego i Srbije. Međutim, nit je preveden, nit ga ima u bibliotekama... Ali zato je na hrvatski prevedena Pačova studija "Lika u rimsko doba" 1990.
 
Dobro je što makar imamo Novog Paulija (Der Neue Pauly) u Matici srpskoj. :) Poklon Bavarske akademije nauka. Danke, danke! Fotografisao sam jednu odrednicu sa kartom na kojoj su označena svetilišta vatre. Je l te možda zanima?--[[Korisnik:Владимир Нимчевић|Владимир Нимчевић]] ([[Razgovor sa korisnikom:Владимир Нимчевић|razgovor]]) 23:05, 5 mart-ожујак 2015 (CET)