Zeng Gong – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Kolega2357 (razgovor | doprinos)
m robot kozmetičke promjene
Nema sažetka izmjene
Red 8:
Godione 1037. se Zeng Gong preselio u okrug Yushan (玉山縣, u današnjem [[Shangrao]]u) zajedno sa ocem Zeng Yizhanom (曾易占), koji je tamo imenovan za magistrata. Za boravka u Yushanu je često putovao i na temelju tog putovanja napisao putopis ''[[You Xinzhou Yushan Xiaoyan Ji]]'' (遊信州玉山小岩記), koji se često hvalio kao primjer mladenačkog talenta. Nastavio je putovati širom Kine te se sprijateljio za učenjakom i budućim reformatorom [[Wang Anshi]]jem.
 
Godine 1057. je Zeng Gong na carskom ispitu dobio diplomu ''[[Jinshi (carski ispit)|jinshi]]'' te je imenovan na vojnu dužnost u provincijama. Sljedeće godine je vraćen u prijestolnicu i služio u odjelu za historiju, gdje je prikupljao dokumente. Od 1069. je služio kao guverner gradova kao što su Qizhou (齊州), Xiangzhou (襄州), Hongzhou, [[Fuzhou]], Mingzhou (明州) i [[HaozhouBozhou]](亳州).
 
Godine 1080. je na putu za grad [[Cangzhou]], gdje je bio imenovan za guvernera, dobio audijenciju na dvoru [[Car Shenzong od Songa|cara Shenzonga]]. Car je bio toliko impresioniran s njim da mu je dozvolio da ostane u prijestolnici, gdje je počeo raditi na historiji [[Pet dinastija]]. Godine 1082. je Zeng Gong imenovan Pomoćnikom majstora spisa (中書舍人). Sljedeće godine je umro u [[Jiangning]]u. Novi [[Car Lizong od Songa|car Lizong]] mu je dao posthumnu titulu "Wending" (文定).