Razgovor:Pripajanje Krima Ruskoj Federaciji – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
m Wikiwind je premjestio stranicu Razgovor:Pristupanje Krima Ruskoj Federaciji na Razgovor:Pripajanje Krima Ruskoj Federaciji: U skladu sa Ripperovim predlogom. Istorija će dati konačni sud.
Red 7:
 
:::Mislim da je zapravo termin "pristupanje" obeležen POV-om, jer implicira neku demokratsku, dužu proceduru koja je dovela do tog dobrovoljnog čina, tj. pristupanja. Vidim da se taj termin od ostalih wikipedija koristi samo na ruskoj. IMHO, termin "aneksija" dobro opisije ono što se zapravo dogodilo, ali ako on ne odgovara, moglo bi se npr. razmisliti i o terminu "pripajanje". --[[Korisnik:Igorwindsor|Igor Windsor]] ([[Razgovor sa korisnikom:Igorwindsor|razgovor]]) 15:53, 16 februar-вељача 2015 (CET)
 
Sam Sterlkov je priznao da je bio dio grupe koja je natjerala (uz prijetnju oružjem) zastupnike u krimskom parlamentu da glasaju za secesiju. Većina stanovnika bi vjerovatno glasala za secesiju na poštenom referendumu, međutim onaj "referendum" koji su organizovali je bio farsa. Termin "pristupanje" podrazumijeva neki demoklratski proces, i kao takav je veći POV u ovom članku od termina "aneksija". --''<font face="bold">[[User:Wikiwind|<span style="background:#633B7E;color:#FFD550;padding:0 4px">W i k i</span>]][[User talk:Wikiwind|<span style="background:#FFD666;padding:0 4px;color:#0000;">R</span>]]</font> 17:02, 16 februar-вељача 2015 (CET)
 
== aneksija ==
Nazad na stranicu "Pripajanje Krima Ruskoj Federaciji".