NK Šparta Beli Manastir – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Red 58:
Prvog protivnika Jadran iz Kaštel Sućurca, Šparta je izbacila rezultatima 3:0 i 0:0, a zatim u finalu za prvaka Hrvatske izgubila od NK Zagreba (1:3 i 0:2). U završnom krugu kvalifikacija igralo se protiv prvaka Slovenije, NK Ljubljane. U Belom Manastiru rezultat je bio 4:2 za Špartu, a u Ljubljani 1:1, pa je tako Šparta ušla u Drugu ligu ''Zapad'' kao drugoligaški klub iz najmanjeg grada u tadašnjoj Jugoslaviji. Beli Manastir tada je imao samo tri i pol tisuće stanovnika, a taj uspjeh ujedno je i najveći doseg bilo kojeg baranjskog sportskog kolektiva. U svojoj bogatoj povijesti NK Šparta odigrala je četiri sezone kao drugoligaš u ''bivšoj'' državi.
 
[[Datoteka:NKŠparta2.jpg|thumb|lijevo|520px|Momčad NK Šparte iz 1963. koja je izborila plasman u 2.Jugoslavensku ligu ''Zapad'']]
Za momčad Šparte tada su igrali: Sead Bećarević (''kapetan''), Josip Tompić, Ivan Rešetar, Ljubodrag Rajković, Ivan Matijačić, Božo Bjelica, Lazar Vuković, Ljubisav Živković, Fuad Bećarević, Dušan Čordašić, Petar Popović, Petar Šolić, Pavo Gorjanac, Dragan Devčić, Franjo Kovač, Ljudevit Nađ, Jovan Horvat, Borivoj Belić, Ljubo Brnović i Ivan Tompić. Trener momčadi bio je Stevan Brnjevarac, a tajnik kluba Dušan Vakanjac.