Wikipedija:Zahtjevi za oduzimanje administratorskog statusa – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Rjecina2 (razgovor | doprinos)
→‎Za: argumenti
glas i komentar
Red 124:
::: Treba mu ukazati na greške, te mislim da je ukidanje ovlasti previše čak i za 5-6 pogreški. --[[Korisnik:Munjanes|Munjanes]] ([[Razgovor sa korisnikom:Munjanes|razgovor]]) 18:28, 11 januar-сијечањ 2015 (CET)
::: Na greške mu je ukazano svaki put pa ih je ponovio, ali nema veze, mislim, da ne ispadne da pokušavam promijeniti glas. Samo naglašavam da je argumentacija faktički neutemeljena. Svaki njegov blok je bio pogrešan, agresivan je, prijeti, napda korisnike, nadzire i igra se Velikog Brata... vrijeđa, lažno optužuje, vrbuje... ne znam što da mu više radimo :) --[[Korisnik:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">Biljezim se sa štovanjem</font>]][[Razgovor sa korisnikom:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">,Poe</font>]] 18:30, 11 januar-сијечањ 2015 (CET)
 
===Neutralni===
#{{neutralan}} Potez blokiranja bez prethodne diskusije nikako nije za opravdanje, ali srećom brzo je anuliran i Rječina se ispričao za isti. S druge strane, nesmotren blok nije baš nastao iz ničega nego je rezultat nesmotrene formulacije u članku ''[[Pakt Ribbentrop-Molotov]]'', koju sam [https://sh.wikipedia.org/w/index.php?title=Pakt_Ribbentrop-Molotov&diff=8747017&oldid=8742055 uklonio]. Smatram da je taj umetak više plodom slijepog vjerovanja u nepogrešivost en.wiki gdje stoji izuzetno politizirani uvod i koja se u ovo doba globalne polarizacije se više pretvara u aktivistički bilten raznih šarlatana. Članci o historiji zapadnih evropskih država tamo su uglavnom besprijekorni, ali sve što se direktno i indirektno dotiče suvremenih odnosa s Rusijom, Iranom, Kinom i drugih zemalja novog istočnog bloka pretvara se u enciklopedijsku katastrofu neviđenu čak ni na hr.wiki (bez ikakvog pretjerivanja). Iz tih razloga najbliže sam Vitekovom stavu gore, i nikako mi se ne sviđa Seiyino politiziranje, a još manje prijedlog o [[Wikipedia:Administratorska tabla#Topic ban za korisnika Rječina2|"topic-banu"]]. Nije sporno da Rječina zna povući na rusku stranu tonom teksta, ironijama i drugim, ali još nisam naletio na primjer njegovog članka u kojem velika većina podataka jednostavno nije točna, dok kod Seiye jesam (jedan stariji članak prenešen ovdje). O tome ću se više raspisati naknadno. Stoga, nikako se ne bi složio da su Rječinini politički stavovi neki esencijalan problem za projekt, štoviše da budem iskren po meni su puno veći problem likovi na suprotnoj političkoj strani koji npr. upadnu na razgovor o ratu u Siriji pa počnu lupetati o salafističkim džihadistima kao "borcima za demokraciju". Ne znam je li u igri čista glupost ili zloba, ali kad se takvo nešto pročita stječe se dojam (što bi Vitek rekao) da od drugog podcjenjivački pravi majmuna. U svađe oko šablona s Edgarom ne bi ulazio, ali okvirno mogu reći da je Egar u pravu kod bar 80% slučajeva. Neutralan glas je zato što pod nikakvim uvjetima ne opravdavam ni atmosferu straha zbog brzopoteznih blokiranja, kao ni Seiyin politički komentar. Najbolje rješenje možda bi bilo ono što predlaže Maria, ali da je primjenjivo za automatski patrolirane suradnike i na neograničen rok (ne svodi se administratura samo na blokiranja). Da takvo nešto kao obavezu izreče drugi administrator, promijenio bi glas u protiv. --[[Korisnik:Orijentolog|Orijentolog]] ([[Razgovor sa korisnikom:Orijentolog|razgovor]]) 09:48, 19 januar-сијечањ 2015 (CET)
 
===Komentari===