Razlike između izmjena na stranici "Projekt Gutenberg"

Dodana 34 bajta ,  prije 5 godina
nema sažetka uređivanja
m/м
 
* da budu dostupne preko interneta svakome koga zanimaju, tko je željan znanja
 
Danas ([[Rujan|Rujna]] [[2006]]-te. godine),bilo je dostupno je preko 19.000 naslova. Ukoliko se pitate kako pomoći, odgovor je jednostavan. Ne morate imati niti knjige, niti [[skener]], niti [[OCR]] [[softver]], dovoljna je dobra volja. Godine [[2000]]-te Charles Franks pokrenuo je ''Projekt Gutenberg Distributed Proofreaders'' internetske stranice, putem kojih možete ''online'' pomoći projektu. U vašem [[web preglednik]]u (nakon što stvorite korisnički račun), stvorit će se sučulje gdje ćete gore vidjeti skeniranu sliku stranice, a dolje prepoznat tekst (mogući ''layout'' je također slika lijevo, tekst desno za one s većim [[zaslon]]ima/rezolucijama. Moto projekta je "svaki član jednu stranicu dnevno", u ovom trenutku ima oko 14.000 članova, a oni dnevno "odrade" prosječno 5.000 stranica.
 
 
 
== Vanjske poveznice ==
 
== Vanjske povezniceveze ==
{{Commonscat|Project Gutenberg}}
* [http://www.gutenberg.org/ Projekt Gutenberg]
* [http://www.gutenberg.net.au/ Projekt Gutenberg u Australiji] (Australija ima bolji zakon o autorskom pravu od zemalja [[EU]] i [[SAD]]-a)
* [http://gutenberg.nl/ Project Gutenberg Europa]
 
 
* [http://www.pgdp.net/ Projekt Gutenberg Distributed Proofreaders]
* [http://dp.rastko.net/ Distributed Proofreaders Europa]
 
 
* [http://onlinebooks.library.upenn.edu/okbooks.html <nowiki>http://onlinebooks.library.upenn.edu/okbooks.html</nowiki>] Stranica koja navodi trajanje autorskih prava za 133 države svijeta.
 
[[Kategorija:Obrazovanje]]
{{Commonscat|Project Gutenberg}}
[[Kategorija:Mrežna mjesta]]
 
[[Kategorija:OdgojSlobodna i obrazovanjekultura]]