Razgovor o šablonu:Na današnji dan/12.11. – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Rjecina2 (razgovor | doprinos)
Red 23:
:Braću Kray sam komemorirao u godišnjicama jer su zanimljivi, ali ako su sami po sebi toliko sporni i nerelevantni u odnosu na nešto što se desilo tog dana - izmijenit ćemo.
:Dakle, što se My Laija tiče - izuzev tvoga "leti jer sam ja rekao da leti" (a na ucjene i ultimatume ne reagiram, jer ti nemaš to pravo da stvari postavljaš na taj način), ja ne vidim razloga. Imam presedan na kojega se pozivam, imam kriterij značaja i svi objektivni kriteriji idu meni na ruku. Dakle, ukoliko ne prezentiraš nekakav kredibilan argument zašto bi My Lai trebao ići (osim - neću ja masakre i ovo je moja lopta pa ne dam nikom drugom da se s njom igra /a lopta je vrtićka/), nema osnove da se isti uklanja --[[Korisnik:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">Biljezim se sa štovanjem</font>]][[Razgovor sa korisnikom:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">,Poe</font>]] 17:08, 28 decembar-просинац 2014 (CET)
::Lepa Brena je bila najpopularnija pjevačica tokom posljednjeg dijela jugoslavenskog doba (ne slušam ju).
::Možda si zaboravio da sam davno bio pisao da je barem kod mene poželjno da bude jedna osoba ili događaj iz bivše juge u šablonu kada je to moguće ?
::Ako je upitan točan datum tada po tvom mišljenju događaj ne bi trebao biti u šablonu. Po mom mišljenju u tom slučaju oba datuma (ako postoje dva) su jednako dobra.
::Kriterij relevantnosti u mom dijelu šablona određuje moja malenkost, kao što tvoja malenkost određuje kriterije u svom dijelu šablona.
::Općenito govoreći moji kriteriji su vrlo jednostavni:"Nema zločina i niti jedna osoba ne smije biti više od dvaput tokom cijele godine u šablonu". Priznajem da se možda nekog može naći tri puta, pa javi da brišem.
::Ako želiš tada no problem. Izbacimo londonsku braću,a ostavimo My Lai, ali se ne smije koristiti riječ masakr, pokolj ili zločin !--[[Korisnik:Rjecina2|Rjecina2]] ([[Razgovor sa korisnikom:Rjecina2|razgovor]]) 17:48, 28 decembar-просинац 2014 (CET)
Nazad na stranicu "Na današnji dan/12.11.".