Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Rjecina2 (razgovor | doprinos)
Rjecina2 (razgovor | doprinos)
/* budućnost sh wiki
Red 699:
:Bila mi je namjera napisati tekst [[:en:emulator]] i kažimo da ću to napraviti u sljedećih 14 dana. Za razliku od 90 % drugih korisnika ja ne prevodim nego pišem tekstove pa onda treba vremena.
:Ratovi mi nikada nisu bili pretjerano zanimljivi pošto se u 90 % njih učituje mudrost Sun Tzua koji je napisao da je svaki rat odlučen prije nego što je ispaljen prvi hitac (parafrazirano). Da postoje zanimljivi događaji u ratu, ali oni su meni zanimljivi dok ne vjerujem da su drugima.--[[Korisnik:Rjecina2|Rjecina2]] ([[Razgovor sa korisnikom:Rjecina2|razgovor]]) 15:49, 28 decembar-просинац 2014 (CET)
 
==Budućnost sh wiki==
 
Ovo je moje razmišljanje o budućnosti sh wikipedije i događajima koji mogu dovesti do njenog ukidanja.
 
Srpskohrvatska wikipedija je specifična wikipedija bez vlastitog jezičnog standarda. Potencijalno stvaranje našeg jezičnog standarda dovodi u opasnost postojanje sh wikipedije. Ta opasnost je dvojaka pošto je s jedne strane standardizacija samo po sebi protivna standardu srpskohrvatskog jezika,a s druge strane prema čemu ćemo jezično standardizirati sh wiki. Ako ju standardiziramo prema jezičnom standardu bš,hr ili sr "jezika" tada mi postaje rezervna wikipedija za taj "jezik". Potpuno je nevažno da li se odabere prva ili druga varijanta standardizacija pošto bi ona ispala veoma dobar razlog za ukidanje sh wikipedije na meta raspravi o ukidanju.
 
Kao što svi znamo "pravi Hrvati" i "pravi Srbi" žele ukinuti srpskohrvatsku wikipediju. Moja procjena je da bismo mi (administratori) morali najstrože zabraniti tekstove koji vilificiraju bilo koji drugi "europski narod" pošto mi ne želim da se "pravim Hrvatima" i "pravim Srbima" pridruže "pravi Rusi" ili "pravi Italijani" ili "pravi Njemci" s zahtjevom za ukidanjem sh wikipedije. Srpskohrvatska wikipedija to ne bi mogla preživjeti !!!
 
Možda bi bila dobra ideja da kada ovo pročitaš to i pobrišeš koristeći administratorske ovlasti kako pogrešni ljudi ne bi dobili neke blesave ideje ??--[[Korisnik:Rjecina2|Rjecina2]] ([[Razgovor sa korisnikom:Rjecina2|razgovor]]) 16:01, 28 decembar-просинац 2014 (CET)