Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Red 92:
:*Uređivanje ide protiv konsenzusa, odnosno mimo njega (forsira se nešto mimo rasprave).
:Bitno je imati na umu da admini nemaju neka specijalna prava arbitrirati u ''sadržaj'' članaka, tj. presuđivati što je pravo a što krivo, već samo ''provoditi pravila''. [[Korisnik:GregorB|GregorB]] ([[Razgovor sa korisnikom:GregorB|razgovor]]) 21:22, 25 decembar-просинац 2014 (CET)
 
==Godišnjice==
 
Nemam se namjeru prepirati s tobom, to odmah da kažem, niti ću to činiti. Isto tako nemam namjeru odgovarati na tvoje insinuacije da sam srbofob ili što slično - Brena je rođena u mojoj Tuzli kao Fahreta Jahić - koliko ti Srpkinja znaš da se zovu Fahreta Jahić? Što se patrijarha Pavla tiče - marginalni religijski vođa koji po svom značaju daleko podbacuje u odnosu na ostale događaje. Tako da, molim te nanovo, prestani viđati bijele patuljke i belosvetske zavjere i ne maltretiraj me s tim.
 
Što se konkretnog sadržaja tiče. Razlike u stilu mogu priznati i uvijek se, kao kod trenutne verzije Njemačke Republike, može naći neka sredina koja bi zadovoljila i tebe i mene, dakle verzija koja nije ono šturo nabacivanje riječi ili ono pisanje romana. Ja znam da ti stilistika nije jača strana, ali rečenica mora imati svoju strukturu, svoj početak i svoj kraj. Zato se i zove rečenica, a ne skup riječi.
 
Što se konkretnih događaja tiče. Masakri su jednako dio povijesti kao i pokret za miru u svijetu i ako su neki od njih značajni, zaslužuju biti komemorirani. Istom logikom, mogli bi izbaciti svaku obljetnicu smrti jer je smrt grozna. My Lai globalno ima značaj ne samo po svojoj brutalnosti nego i po činjenici da je to jedini slučaj, barem tako važan, da je Amerika oduđena za ratni zločin, o čemu sam i rekao. Značaj pokolja u Kragujevcu za ovo područje je enorman i ti to znaš bolje nego ja. Ne sjećam se koja je bila alternativa za My Lai, ali da je Brena po sadržaju relevantnija od masakra školske djece od strane ratnih zločinaca? Djeluje pomalo smiješno. Možemo onda izbaciti osnivanje republike San Marino i staviti "Rođen Charlie Sheen, poznat po tome što je svako tjedan dana imao novu porno glumicu za curu". Jednako je apsurdno. Što se Verdija tiče - davno si ti rekao da se u umjetnost ne razumiješ pa bih ti ja, koji sam ipak 15 dana svog gimnazijskog obrazovanja posvetio proučavanju Verdijeva opusa (što nije puno, ali je više od tebe), samo istaknuo da ''Oberto'' nema nikakvog vitalnog značaja u opusu Giuseppea Verdija i da je njegova generalna relevantnost za povijest klasične glazbe ''de facto'' nikakva. To nije moj osobni sud, to je činjcnica. Ako ne vjeruješ - baci oko na gimnazijske udžbenike iz povijesti glazbe pa mi nađi gdje se to analizira ''Oberto'', a ne, recimo, ''Nabucco'' ili ''Rigoletto''. Čak se ni njegova Shakespeareova trilogija, a ''Macbeth'' i ''Otello'' su briljantni, ne obrađuje.
 
Ne znam je li još štogod bilo tu... što se onih vladara tiče, ostavit ću kako ti drago dok se ne riješi prijedlog pravila. Kada se riješi, sve se bude uskladilo s time. Jesam još nešto izostavio? --[[Korisnik:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">Biljezim se sa štovanjem</font>]][[Razgovor sa korisnikom:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">,Poe</font>]] 17:57, 26 decembar-просинац 2014 (CET)