Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Red 86:
 
:Pardon, dakle, blokirao si Seiyju radi jedne rečenice? Uz dužno poštovanje i najbolju namjeru, jesi li ti promislio o onome što činiš? Nijedna Wikipedija izuzev hrvatske ne primejnjuje praksu blokiranja radi jedne rečenice (mislim da čak ni oni ne daju odmah blok nego te upozoravaju), a apsolutno je nedopustivo blokirati korisnika zbog rečenice koja suštinski nije lažna, kao što ti je Igor rekao. Ona je možda nezgrapno formulirana i sadrži vrijednosni sud (trebalo bi biti sovjetsko-njemačka, ali to su dvije riječi), ali da se zbog nje blokira? Na ovoj Wikipediji su progurane mnogo gore i mnogo spornije rečenice (recimo, da je Staljin '''čitao''' gotovo dvije knjige dnevno, a među kojima i Tolstoja... što je, ponavljam ponovo, fizički nemoguće!) pa nitko zbog istih nije blokiran. Neću uopće ulaziti u tvoju osobnu vendetu i činjenicu da blokiraš kolege radi neslaganja i lične netrepeljivosti (ti si već davno dokazao da nisi materijal za administratora), ali da nemaš apsolutno nikakve osnove - nemaš! Nazivanje te izmjene vandalizmom i onakvo blaćenje jednog od najvrednijih i najkorisnijih doprinositelja ove Wikipedije je nedopustivo. I to još na sedam dana? Prvi blok - pa na sedam dana? Jednom korisniku kao što je Seiya? Da si ga blokirao na tri sata bi bilo previše, ali ne - ti si prvi blok odadrao na sedam dana. Osnove u pravilima nemaš, razlog je nonsensan i ako bude potrebno, ja ću na Pijaci argumentirano, kao i svaki puta dosada, obrazložiti zašto je tvoj blok neosnovan. Uostalom, koliko si ti lažnih datuma unio u godišnjice? Naravno, nazvat ćeš to pogreškom, što ona i jest, ali je čisto logički - laž. I niti si upozoren, niti blokiran niti napadan - samo je ispravljeno. Isto tako se trebalo postupiti u ovom slučaju, eventualno se obratiti Seiyji i reći mu kako to nije validan način unošenja podataka. Svakako, blokadu ću skinuti jer nema apsolutno nikakve osnove za nju, odnosno, sve i da ima, ti bi prvi (vjerojatno i ja i svi ovdje, ali ti prvi) trebao dobiti jedno godinu dana bloka za svaku lažnu informaciju koju si ubacio u godišnjice. Kao i onda, kada si blokirao mene, svoje greške istog tipa previđaš, a druge sankcioniraš - to je nova zlouporaba ovlaštenja i kršenje pravila Wikipedije, a da ne govorim o dvostrukim kriterijima i licemjerju. Dovraga, Rječina, Božić je, blagdani su, ostavi ljude na miru i opusti se, uživaj i odmori se malo... --[[Korisnik:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">Biljezim se sa štovanjem</font>]][[Razgovor sa korisnikom:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">,Poe</font>]] 17:17, 25 decembar-просинац 2014 (CET)
 
:Slučajno se nađoh ovdje, a kako govorim ono što mislim na hr wiki, nema razloga da to ne učinim i ovdje.
:Suštinski je pogrešna ideja blokirati korisnika zbog sadržaja uređivanja, osim u dva slučaja koja mi padaju na pamet (a i ta dva svakako ''nakon'' prethodnog upozorenja):
:*Uređivanje je izvan razumne sumnje pogrešno i štetno (tj. radi se u biti o vandalizmu), odnosno krši neko od važnih pravila (npr. [[Wikipedia:Biografije živih ličnosti]]).
:*Uređivanje ide protiv konsenzusa, odnosno mimo njega (forsira se nešto mimo rasprave).
:Bitno je imati na umu da admini nemaju neka specijalna prava arbitrirati u ''sadržaj'' članaka, tj. presuđivati što je pravo a što krivo, već samo ''provoditi pravila''. [[Korisnik:GregorB|GregorB]] ([[Razgovor sa korisnikom:GregorB|razgovor]]) 21:22, 25 decembar-просинац 2014 (CET)