Razlike između izmjena na stranici "Jelena Đurović"

Dodana 153 bajta ,  prije 10 godina
Dodata slika korice romana "30. februar"
m (→‎Novinarstvo: Slovna greška)
(Dodata slika korice romana "30. februar")
Jelena je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, odsek Pozorišna i radio produkcija, i sredinom devedesetih radi na nekoliko pozorišnih projekata, ali od teatra ubrzo odustaje, prvenstveno zbog korupcije i nepotizma<ref>Intervju Jelene Đurović časopisu Gay-Serbia: http://www.gay-serbia.com/intervju/2004/04-07-05-jelena-djurovic/index.jsp?aid=1437</ref> koji vladaju u ovoj oblasti srpske kulture. Jelenin diplomski rad "Pozornica u senci vešala" tretirao je programsku politiku beogradskih pozorišta za vreme vladavine Slobodana Miloševića, a deo ovog rada publikovan je u pozorišnom časopisu "Teatron". Period bombardovanja provodi živeći u Budimpešti gde pravi teze koji će kasnije postati roman "Kraljevstvo"<ref>http://www.jelenadjurovic.com/</ref>. Iako se tokom devedesetih specijalizovala za oblast odnosa sa javnošću, Jelena silom prilika prihvata ove poslove u marketinškim agencijama, u kojima radi u periodu 2000-2004. Tokom ovog perioda završava i objavljuje roman "Kraljevstvo", čiji je deo objavljen i u knjizi "Voices from the faultline"<ref>http://www.zayupress.com/voices.html</ref>.
 
[[Datoteka:30. februar - korice - Aleksandar Macasev (low resolution).jpg|thumb|Korice romana "30. februar", autor Aleksandar Maćašev, Njujork 2011.]]
Iskustva u srpskom advertajzingu i aktivnost na srpskoj političkoj sceni daju joj inspiraciju za naredni roman, "30. februar", objavljen u oktobru 2011. godine.
 
57

izmjena