Wikipedija:Neutralno gledište – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
MerlIwBot (razgovor | doprinos)
m tipo
Red 162:
''Sačekaj samo. Ja nalazim da je optimizam u vezi sukoba nauka protiv pseudonauke neutemeljen. Istorija je pokazala da pseudonauka može da pobedi činjenice, pošto oni koji se oslanjaju na pseudonauku koriste laži, klevete, nagoveštaje i brojnu nadmoć sledbenika da nametnu svoja gledišta kome god mogu. Ako ovaj projekat daje podjednaku valjanost onima koji bukvalno tvrde da je Zemlja ravna, ili onima koji tvrde da se Holokaust nikada nije desio, rezultat će biti da će (nepažnjom) ozakoniti i pomoći promociju onoga što se može nazvati jedino zlim.''
 
Molim vas, budite načisto sa jednim: Vikipedijina politika neutralnosti sasvim sigurno ''ne'' tvrdi niti nagoveštava da moramo da „damo podjednaku valjanost“ stavovima manjina. Tačni jeTačnije da ona tvrdi da ne smemo da zauzmemo stav u vezi njih ''kao'' enciklopedijski pisci; međutim, to nas ne sprečava da gledišta većine opisujemo ''kao takva''; niti od poštenog objašnjenja jakih argumenata protiv pseudonaučne teorije; niti od opisivanja jakog moralnog zgražavanja koje mnogi ljudi osećaju protiv nekih stavova; i tako dalje.
 
Pogledajte ovu [http://www.idrewthis.org/2004/bothsides.gif šaljivu ilustraciju] na temu „davanja podjednake valjanosti“.