Wikipedija:Pravila i smjernice – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
m →‎Sadržaj: formatiranje
dodao sam sekciju Nisu deo enciklopedije
Red 29:
# '''bez preteranog povezivanja'''. Treba izbegavati preterane vikilinkove ka drugim pravilima, već ih koristiti samo u slučajevima kada je potrebno nešto precizirati. Preterano linkovanje ka drugim pravilima može nenamerno i nepotrebno preneti težište na drugo pravilo.
# '''međusobno usklađene'''. Stav zajednice ne može istovremeno biti "A" i "nije A". Ukoliko se desi da je stav zajednice opisan na različite načine na različitim stranama, korisnici treba da diskusijom odrede koji stav odražava mišljenje zajednice i u skladu sa tim izvrše neophodne korekcije.
 
== Nisu deo enciklopedije ==
 
Vikipedija ima mnogo pravila i smernica koje se tiču sadržaja enciklopedijskog sadržaja. Međutim, ova pravila i smernice nisu deo enciklopedijskog sadržaja tako da ne moraju da budu usklađene sa pravilima kojima se reguliše enciklopedijski sadržaj. Pravila i smernice nije potrebno referencirati izvorima informacija ali one moraju biti zasnovane na konsenzusu zajednice a stil njihovog pisanja treba da ističe njihovu preciznost, jezgrovitost i upotrebljivost za korisnike.
 
Ipak, i ove stranice moraju da poštuju ona pravila koja se tiču ponašanja korisnika. Na primer, korisnici ne smeju da krše autorska prava ili ulaze u sukob izmena.
 
These pages do, however, need to comply with Wikipedia's legal and behavioral policies. For example, editors may not violate copyrights anywhere on Wikipedia, and edit warring is prohibited everywhere, not merely in encyclopedia articles.
 
== Osnovna pravila ==