Razgovor:Rat u Libiji – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Rjecina2 (razgovor | doprinos)
Dejvid (razgovor | doprinos)
Red 22:
::::Ako imate volje i znate kako slobodno taj deo promeniti.
::::Kada sam ga pisao meni je pre svega bio važan kontekst pošto on objašnjava obavještajne igre pred pobunu (bjeg jednog oficira i hapšenje drugog) kao i strateški položaj francusko-britanske vojske koja se našla na pravom mestu u pravo vreme što je ako ne grešim važno po pitanju početka zračnih napada.--[[Korisnik:Rjecina2|Rjecina2]] 16:18, 25 avgust-коловоз 2011 (CEST)
Nisam uvjeran da sve vaše činjenice su točne a ipak to nije pravi problem.
Problem je vaše "dakle" je vlastit a posve drugačije od moje.
"Bengazi je historijsko središte protiv Gadafijeve vladavine" dakle, po meni, uzrok pobuna je interni dakle ne treba vanski uticaj.
"Libijski visoki funkcioner je prebjegao u Francusku prošlu godinu" dakle, po meni, režim je već poćeo razbiti bez vanskog uticaja.
"U Bengaziju se nalaze specijalna britanska vojna jedinica" Iskreno sumnjam ali pa šta? Hajde, zar libijski građani će prosvjedovati zato što britanski časnik tako kaže?
"Francuska i Velika Britanija potpisuju dogovor o vojnim vježbama". Još uvijek tražim od [[Bez originalnog istraživanja#Ugledne_publikacije]] ali ipak je nešto tako posve vjerovatno. Međutim, otkud je veza sa libijom?
S obzirom da imamo tako različite stavove, vrlo teško ćemo naći zajenički stav. Upravo zbog toga neutranost je na vikipediji tako važno.
Molim vas pročitati ovu stranicu [[Wikipedia:Bez originalnog istraživanja]].
Nazad na stranicu "Rat u Libiji".