Razgovor:Radoslav Katičić – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka izmjene
Red 15:
:: Toliko od mene, nastojao sam gore objasniti u čemu mislim da je problem, pa neka drugi procijene... [[Korisnik:GregorB|GregorB]] ([[Razgovor sa korisnikom:GregorB|razgovor]]) 19:02, 28 студени-novembar 2014 (CET)
:::Ako dobro razumem, ne radi se toliko o neutralnosti u smislu ''pogrešnih'' tvrdnji u članku, koliko o neizbalansiranosti prikaza Katičićevih teorija o (srpsko)hrvatskom jeziku u odnosu na njegove doprinose na drugim područjima filologije? Tu bih se mogao složiti, budući da je i na mene samog više uticao (i stoga više zanimanja pobudio), na primer, njegov pionirski rad na vizantijskoj književnosti nego njegove slavističke teorije. Međutim, nedostaju mi izvori da bih napisao neki pristojan odeljak o tome, a, istovremeno, smatram da nedostatak jednog dela članka nije opravdanje za uklanjanje nekog drugog članka, koji bi, pak, kako sam ranije naznačio, mogao nekim drugim čitaocima biti jednako zanimljiv, ako ne i zanimljiviji. Zbog toga mislim da oznaka o spornoj ''neutralnosti'' možda u ovom slučaju i nije najprikladnija. --[[Korisnik:Igorwindsor|Igor Windsor]] ([[Razgovor sa korisnikom:Igorwindsor|razgovor]]) 19:58, 28 студени-novembar 2014 (CET)
::::Tako je, ne osporavam činjeničnu ispravnost tvrdnji u članku. (Iako bih ipak rekao da su neke koje sam gore spomenuo na granici iskrivljavanja.) Problem je u ravnoteži, a ravnoteža je suština neutralnosti kada se radi o kontroverznim temama. Ovo je biografija žive osobe, dakle vrijede stroži kriteriji.
::::Osobno sam isto nesklon uklanjanju dijelova koji sami po sebi nisu nužno sporni. Mogu se jedino nadati da će u budućnosti "pozitivni" dio biti proširen, a "negativni" koliko-toliko moderiran, pa da sve skupa djeluje manje napadački. Možda i sam nešto napravim u tom smjeru, iako ne mogu obećati... [[Korisnik:GregorB|GregorB]] ([[Razgovor sa korisnikom:GregorB|razgovor]]) 17:37, 30 студени-novembar 2014 (CET)
Nazad na stranicu "Radoslav Katičić".