Razlike između izmjena na stranici "Djevica (znak)"

Dodana 33 bajta ,  prije 10 godina
nema sažetka uređivanja
m (r2.7.2) (robot Dodaje: war:Virgo (astrolohiya))
No edit summary
[[Datoteka:Virgo.png|thumb|200px|Djevica]]
'''Djevica''' ''(lat. Virgo)'' je jedan od 12 horoskopskih znakova. Osobe rođene od [[23.8.]] do [[22.9.]] rođene su u znaku djevice.
 
 
<br /><br />
* Voli - Analizu, računanje, red, preciznost
 
Najbolje ceteće se slagati sa Vagom, mozea može i sa Bikom, Jarcem, Rakom, pa cakčak i sa nekom drugom Devicom.
 
== O Devici. ==
 
Device su obično hladne osobe, pune samopoštovanja, imaju čvrst stav. Ne dozvoljavaju da im iko ruši intimu. Djevica je simbol bogate žetve, po [[Grčka mitologija|grčkoj mitologiji]] Djevica je personifikacija [[Demetra|Demetre]], [[bog]]inje plodnosti i zemljoradnje. Demetra je s vrhovnim bogom [[Zeus]]om imala kćer [[Persefona|Persefonu]], a on ju je htio udati za svoga brata [[Had]]a, no Persefona je htjela svoju kćer zauvijek zadržati pored sebe. Na kraju se morala pomiriti da će Persefona pola godine provesti s njom, a pola kod Hada. Kad je Persefona kod majke, onda je [[proljeće]] i Demetra je sretna, a jednu trećinu provodi u podzemlju i onda Demetra oduzima zemlji plodnost i započinje ciklus bola.
 
Najbolje cete se slagati sa Vagom moze i sa Bikom,Jarcem,Rakom cak i sa nekom drugom Devicom.
 
O Devici.
Device su obicno hladne osobe,pune samopostovanja,imaju cvrst stav.Ne dozvoljavaju da im iko rusi intimu....
Djevica je simbol bogate žetve, po [[Grčka mitologija|grčkoj mitologiji]] Djevica je personifikacija [[Demetra|Demetre]], [[bog]]inje plodnosti i zemljoradnje. Demetra je s vrhovnim bogom [[Zeus]]om imala kćer [[Persefona|Persefonu]], a on ju je htio udati za svoga brata [[Had]]a, no Persefona je htjela svoju kćer zauvijek zadržati pored sebe. Na kraju se morala pomiriti da će Persefona pola godine provesti s njom, a pola kod Hada. Kad je Persefona kod majke, onda je [[proljeće]] i Demetra je sretna, a jednu trećinu provodi u podzemlju i onda Demetra oduzima zemlji plodnost i započinje ciklus bola.
 
Njen je element zemlja. Djevica odgovara šestoj zodijakalnoj kući koja simbolizira svakodnevni život, posao, zdravlje, [[Medicina|medicinu]], domaće životinje itd. To je pasivan ženski znak, promjenjive kvalitete, melankoličnog temperamenta. Zbog svoje zajedljivosti i sterilnosti ne uživaju veliku reputaciju, traži dlaku u jajetu, kritizira sve i svašta, ograničenih je i skučenih vidika. Djevica ljubomorno čuva svoj integritet i svoje obitelji i nikoga ne pušta unutra. Narav djevice je pesimistična, podložna je destruktivnim impulsima, a detalje usavršava do najmanje sitnice.
 
Ne prepušta se emocijama, sve se mora temeljiti na logici i svom životu mora dati red. Vladar djevice je [[Merkur (planet)|Merkur]] koji stvara neproduktivan nemir, osjetljiv živčani sistem, a daje sposobnost za analiziranje, preciznost i [[Matematika|matematiku]].
 
Ljubazne su u ophođenju s drugim ljudima, ali vole kritiku i u tome znaju pretjerati. Pridržavaju se ustaljenog životnog ritma i ne vole kada se to poremeti (imaju svoju koncepciju).
Vole [[književnost]], putovanja, mrze nekonvencionalno ponašanje i odijevanje, čak i nemarno jezično izražavanje. ''Viši tip'' djevice je duboki intelektualac, ima leksičko znanje, ne zanimaju ga glupe činjenice, već traži jake dokaze i rado se poziva na autoritete.
 
Odluke vole odgađati do posljednjeg trenutka, a onda najčešće donesu krivu odluku. Obično se izgube u detaljima i ne vide šumu od drveta. Prema sebi su nepravedni i često im život izgleda kao da živjeti znači raditi, sve im mora biti po propisima i prevelikom kritikom si otežavaju život i odnose s ostalim ljudima.
 
[[Datoteka:Virgo2.jpg|thumb|right|180px|Djevica]]
 
== Ljubav ==
Djevice često i jako vole, a rade to previše žustro, pa im se partneri brzo izmore od njihova nastojanja i uvjeravanja da su oni najbolji, najsavršeniji i najizdržljiviji partneri. Često su vrlo neugodne naravi i previše su realistične, a njihov kritički jezik jako je teško razumijeti.
 
Djevice imaju dosta visoke kriterije za svog potencijalnog partnera. Traže od njega sigurnost, urednost, točnost, povjerenje, umjerenost, razumnost, smisao za analizu. Djevica je osoba koja svoje [[emocije]] i strasti uvijek drži pod strogom kontrolom razuma i sve one kojima slijepa zaljubljenost, vrela strast i pretjerana romantičnost pomute razum, smatraju neozbiljnima, infatilnima. U dubini duše imaju potrebu za razumijevanjem i shvaćanjem, ali ih više zanimaju igre nadmudrivanja i taktiziranja. Djevica dobro vlada svojim osjećajima i nikome ne dopušta da o njezinom privatnom i intimnom životu priča, a partner s djevicom treba imati puno strpljenja i znati da sve ono što će od nje dobivati, će biti u malim i strogo kontroliranim dozama. Neumorna je i uvijek spremna na različite mentalne testove, provjere i analize. Nečiji izgled može djevici biti privlačan, ali njoj je puno bitnije kako se osoba izražava i njezin stil ponašanja. Djevice sve rastavljaju u najsitnije detalje, bez obzira da li je riječ o poslu ili [[ljubav]]noj romansi. Djevica se povremeno ponaša kao da svog partnera drži na optuženičkoj klupi i sklona ga je tretirati kao "osumnjičenu osobu", a takve pritiske je zaista teško izdržati, jer istovremeno djevica uopće ne vidi koliko je to neugodno i koliko na taj način vrijeđa partnera.