Wikipedija:Vandalizam – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
mNema sažetka izmjene
Red 22:
;Vandalizam izbjegavanjem: Uklanjanje {{tl|afd}}, {{tl|copyvio}} i drugih tagova kako bi se sakrili kandidati za brisanje, odnosno spriječilo brisanje neprimjerenog sadržaja. Treba napomenuti da to često čine novi korisnici.
;Modificiranje komentara korisnika: Uređivanje komentara drugog korisnika u namjeri da se promijeni njegovo značenje (npr. promjena nečijeg glasa), osim u slučajevima [[WP:RPA|uklanjanja osobnih napada]] (što ponekad samo po sebi može biti kontroverzno). Pri tome valja uzeti u obzir kada komentar nije potpisan. Valja napomenuti da se ne preporučuje ispravljanje tuđih gramatičkih i pravopisnih pogreški.
;Vandalizam stranica za razgovorima: Blanking postova drugih korisnikana stranicama za razgovoru se smatra vanadlizmomvandalizmom, osim ako je u pitanju uklanjanje internog spama. Još jedna iznimka jest premještanje postova na odgovarajuće stranice (u svrhu arhiviranja i sl.). [[Wikipedia:Uklanjanje osobnih napada|Uklanjanje osobnih napada]] se također smatra legitimnim. Gore navedena pravila se ne odnose na korisničku stranicu za razgovor, gdje korisnik ima pravo uklanjati sadržaj po vlastitoj diskreciji.
;Učestalo uploadiranje materijala pod tuđim autorskim pravom: Uploadiranje i korištenje materijala na Wikipediji na načine koji krše [[Wikipedia:Problemi s autorskim pravom|Wikipedijinu politiku autorskog prava]] nakon učestalih upozorenja je vandalizam. S obzirom na moguću neinformiranost novih korisnika, ta aktivnost se smatra vandalizmom '''isključivo''' nakon upozorenja.
;Stvaranje malicioznih korisničkih računa: Stvaranje korisničkih računa koji sadrže uvredljive ili uznemirujuće izraze se smatra vandalizmom, bez obzira da li se račun koristi ili ne. V. [[Wikipedia:Politika korisničkih imena]] i [[Wikipedia:Sockpuppet]].