Radio-televizija Vojvodine – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Autobot (razgovor | doprinos)
m ispravke
Red 9:
Ova televizijska kuća je osnovana u doba [[SFRJ]] kao '''Radio-televizija Novi Sad''' ('''RTNS'''), te je služila kao javna televizijska kuća [[SAP Vojvodina|SAP Vojvodine]]. Bila je jedna od članica federalne mreže [[JRT]], i u okviru nje emitirala vlastiti program, uključujući filmove i TV-serije, od koje su neke bile napravljene na jezicima narodnosti SAP Vojvodine.
 
Od [[1992]]. godine RTNS zajedno sa RT Beograd i sa RT Priština postaje deo jedinstvene [[Radio-televizija Srbije|Radio-televizije Srbije]], što je bilo skopčano sa nasilnim ukidanjem autonomije Vojvodine. Od [[maj]]a [[2006]] godine RTS se deli na dva javna RTV servisa: Radio-televizija Srbije sa sedištem u [[Beograd]]u i Radio-televizija Vojvodine sa sedištem u Novom Sadu.
 
Za vreme bombardovanja [[1999]] godine uništena je zgrada RTNS u novosadskom naselju [[Mišeluk]]. Od tada, televizija je premeštena u zgradu koja je u centru grada gde se i danas nalazi. U planu je izgradnja nove zgrade.<ref>[http://www.vojvodina.sr.gov.yu/index.php?option=com_content&task=view&id=1792 Nova zgrada RTV] , pristup 23. mart 2008.</ref>