Bistra voda – razlika između verzija

Dodana 2 bajta ,  prije 12 godina
nema sažetka uređivanja
Nema sažetka izmjene
Nema sažetka izmjene
Izvučena je za nastup u prvom polufinalu i to kao posljednja, 18., pjesma večeri. Nakon prvog polufinala ušla je, sa još 9 zemalja, u veliko finale gdje su nastupali 12. Nakon zbrajanja glasova, pjesma je zauzela izvrsno 9., od 25. mjesta, sa ukupno 106 bodova. Ovim je mjestom Regina postala najbolje plarisana pjesma s područja [[SFRJ|bivše Jugoslavije]] na ovogodišnjem Eurosongu. Iza nje, ujedno i jedina koja je prošla finale, bila je [[Hrvatska]] koja je zauzela tek 18. mjesto. Bosna i Hercegovina trebala je, kako je Čović rekao u emisiji ''[[3 pa 1 za Oslo]]'', završiti natjecanje na 8. mjestu, ispred [[Francuska|Francuske]], no problem se dogodio nakon otkazivanja telekomunikacijskog sustava u Norveškoj. Bosna i Hercegovina je od Norveške trebala dobiti 10 bodova, a ne 0, te bi na taj način prestigli Francusku.<ref>Aleksandar Čović tijekom emisije ''3 pa 1 za Oslo'' 2010.</ref>
 
Regina je s ovom pjesmom ujedno ostvarila i trećičetvrti najbolji plasman BiH u povijesti (iza [[Hari Mata Hari]]ja i [[Dino Merlin|Dine Merlina]]), dok je nakon uvođenja polufinala ovo drugi najbolji rezultat Bosne i Hercegovine na Eurosongu (iza [[Hari Mata Hari]]ja).
 
Pjesma je također nagrađena [[Nagrada Marcel Bezençon|Nagradom Marcel Bezençon]] za najbolju skladbu na Eurosongu 2009. Nagradu je, kao skladatelj, primio član grupe [[Aleksandar Čović]] koji je napisao i riječi i glazbu za pjesmu ''Bistra voda''.