Razgovor o Wikipediji:Administratori/Pravila za izbor administratora/Prijedlog/Arhiva – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Tekstovi (razgovor | doprinos)
Nema sažetka izmjene
Nema sažetka izmjene
Red 41:
 
a sto ce vam novi administratori uopste ? --[[Korisnik:Tekstovi|Tekstovi]] 22:30, 23 april-травањ 2011 (CEST)
 
Nadjoh se na ovoj stranici trazeci legitimne izvore iz istorije NOB-a. Tesko mi bilo uvjeriti neke pendrek-mozgove ovdje (preko bare) da je njihov pogled na Srbiju i ulogu Srpskog naroda kao jedinog "slobodarskog" u drugom svjetskom obojen zabludama i fantasticnim dezinformacijama/propagandom.{Usput receno, dobro sam pokrio aktivnosti ostalih naroda i narodnosti i fina zvjerstva pocinjena sa svih strana, tako da se niko ne ljuti}. Specificno, ukazao sam im na cinjenicu da je Oslobodjenje Srbije pokusano u Martu/Aprilu '44-te bez ikakvog uspjeha, sa proleterskim jedinicama koje su rutinski valjale preko SS Waffen trupa u mnogim prijasnjim bitkama/ofanzivama. Upad je, jednostavno, bio bezuspjesan zbog potpunog manjka podrske lokalnog stanovnistva u Srbiji. U dvije sedmice neprestanih bitaka - nikakva teritorija nije bila oslobodjena i proleterske jedinice su se morale povuci u Bosnu sa teskim gubitcima. Implikacija bi bila slijedeca - Srbija je do '44-te bila totalno fasizirana i naravno "Juden -frei" (Stojadinovic, Oktobar '41-e).
Sjecam se da sam ove cinjenice procitao jednom davno u Enciklopediji NoB-a, ali naravo, svoje sagovornike nisam mogao nigdje uputiti da iste provjere i da mi se prestanu smijati u lice kao arogantni debili.
 
Zasto ovo pominjem? Procitao sam vasu raspravu o mogucim kriterijima za izbor administratora sekcije i prva stvar koja je postala kristalno jasna je -
 
Ako ova sekcija ima ambiciju da se sa bilo kakvim pravom/razumom/logikom zove srpskohrvatska- hrvatskosrpska - prvi i nezamjenjivi kriterijum trebao bi biti - antifasizam i ateizam {U mojoj glavi,zigosano kao jedno te isto, jer nam je svima poznato cemu religija sluzi na nasim prostorima- apologetika klanja i psihopatije i conditio sine qua non fasizma ( po Umberto Eko-u i njegovoj definiciji fasisma)}
Ako ce se dozvoliti zvjerima da sude, budu administratori i pisu novu istoriju onda je naziv ove sekcije besmislen.
Sloboda govora ima granice - nadam se da se svi sjecate koje su to limitacije bile i kako su ih u svim republikama novo-oslobodjeni kriminalci i povratnici uklonili hitnim postupkom na prvim sjednicama novokomponovanih "parlamenata"
 
Tol'ko od mene i sretno
Nazad na projektnu stranicu "Administratori/Pravila za izbor administratora/Prijedlog/Arhiva".