Škorpion (znak) – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka izmjene
Red 53:
'''Vrline:''' Također su "đavolske" ljepote, uglavnom tamne kose i puti. Elegantne su, usta su im senzualna, glas im je zavodljiv i strastven, pogled im je taman i zagonetan. Prave su zavodnice. Uvek im je vaznije da udovolje drugima nego sebi, i uopšte nisu sebične.
 
Žena Škorpion je vrlo privlačna, strastvena, lucidna, prodorna. Obavijena je velom neke tajne koja je čini zagonetnom i zanimljivom. Često je smatraju fatalnom. Oprezna je, odana i hrabra, razborita s puno odgovornosti za obitelj. Odlična je domaćica. Vrlo je neposredna, veliki esteta. Posjeduje izvanrednu mogućnost realne procjene ljudi i situacija. Odlučna je i sposobna u provođenju svojih želja. Ima izraženu potrebu za seksom. Izuzetne je moralne snage.
 
'''Mane:''' Žena Škorpion je često rob svojih tjelesnih strasti. Čudna je i odbojna, može biti vrlo ohola i nemilosrdna u odnosu s partnerom. Narcisoidna je i ne zna ne praštati. Voli iskorištavati ljude, a nakon toga ih odbaciti. Može biti potpuno ljubomorna i tada gubi vlast nad sobom. Postaje autodestruktivna i sklona sadomazohizmu. Lukava je i sklona zloupotrijebiti tuđe slabosti i tajne kad joj to zatreba. Često se veže za muškarce koji su slabiji od nje i koji će kod nje probuditi najlošije karakterne osobine.