Wikipedija:Pijaca – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
→‎mijenjanje riječi šport u sport, nadnevak u datum.: slažem se s Orijentologom, ovo su provokacije preko IP adrese. Ti se termini guraju iz političkih razloga na hrwiki od strane desničarskih ekstremista. To u korijenu treba sasijeći!
Red 543:
 
:[[Korisnik:Igorwindsor|Igor Windsor]], naravno da nitko ovdje ne bi prigovarao nekom vrijednom penzioneru iz sjeverne Hrvatske ako piše '''''š'''port'', no ovdje je riječ o nečem sasvim drugom – većina članaka na srpskohrvatskoj Wikipediji koji sadrže '''''š'''port'' prebačeni su sa hr.wiki, gdje se opet taj termin nije koristio dobrovoljno nego je sve mijenjano <u>botovima</u> s ciljem da se stvori lažni dojam široke upotrebe, a zapravo se radi o odluci manjine admina koja forsira purizam i koja je favoriziranje '''''š'''porta'' "argumentirala" [https://hr.wikipedia.org/wiki/Razgovor_sa_suradnikom:Binx#Trajni_blok trajnim blokovima] odnosno sagama o [https://hr.wikipedia.org/wiki/Razgovor:%C5%A0port#Sport_ili_.C5.A1port "nacionalmazohizmu"] ili [https://hr.wikipedia.org/wiki/Wikipedija:Kafi%C4%87/Arhiv_2013_6#Hrvatski_pravopis "ubojicama Hrvata"]. I sve to oko jedne obične kvačice. Argo gore nije prigovarao određenom korisniku već se njegov prigovor odnosio na masovno prenošenje tih sistematski purificiranih članaka i zato se apsolutno slažem da se botom izmjeni u '''''s'''port'', tj. praktički u prvobitno stanje. Opaske IP-a nisu na mjestu jer je radi besmislene paralele s otocima/ostrvima, a o osobnom napadu protiv korisnika na temelju vjere da i ne govorimo. --[[Korisnik:Orijentolog|Orijentolog]] ([[Razgovor sa korisnikom:Orijentolog|razgovor]]) 02:49, 1 студени-novembar 2014 (CET)
:: Dakle naziv ''ministarstvo zdravlja'' je po našem wiki-diktatoru SpeedyGonzalesu jezična besmislica? Baš šteta jer je tako u [[:en:List of health departments and ministries|ogromnoj većini zemalja]] :-P
:: A tek ovaj biser: ''Wikipedija je mjesto gdje se ne vode političke borbe, nego se jezični problemi rješavaju u skladu s jezičnom praksom'' - pa kvragu '''oni''' su ti koji sprovode nasilje i guraju termine poput ''šport'' i ''nadnevak'' koji praktički uopće ne postoje u živom jeziku.
:: Ili Bugoslavovo ''Dok ti vrstni jezikoslovci budu stavljali riječi poput beba i debi u svoje pravopise, do tad ih se ne može smatrati za mjerodavne. Čemu rade promidžbu tim riječima, čemu "crvendać" donosi i pridjev bebi? Kao da se ne bi napisalo beby, možeš misliti, umjesto su trebali napisati debi > prvonastup i bebi > dječji.'' OMG! Pa ''beba'' i ''debi'' su savršeno normalne i masovno odomaćene riječi! Pitam se ima li tamo itko uopće socijalni život i priča s normalnim, ''stvarnim'' ljudima? Jer da imaju ne bi vodili križarske ratove protiv savršeno normalnih riječi...
:: S druge strnae, meni je urnebesno kako nitko tamo ne pati od kognitivne disonance - trube kako je u Jugoslaviji vršeno nekakvo mesaranje nad jezikom i forsirani su "srbizmi" nauštrb etnički "pravih hrvatskih" riječi koje su tobože opstojale u pisanom i živom jeziku, a sad oni rade ''upravo to'' - bore se protiv živog jezika i nasilno uvode izmišljenice koje nitko ne koristi! :-)
:: Ako ovo čita neki budući diplomand ili doktorand iz kliničke psihologije - tema se nudi sama od sebe.. --[[Korisnik:Ivan Štambuk|Ivan Štambuk]] ([[Razgovor sa korisnikom:Ivan Štambuk|razgovor]]) 04:09, 1 студени-novembar 2014 (CET)