Wikipedija:Česte greške – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka izmjene
Red 8:
 
*'''Autobiografski članci'''. Jedna od najčešćih pogrešaka novih korisnika je stvaranje enciklopedijskog članka o samima sebi. Iako je Wikipedia enciklopedija, od nje se ne očekuje da sadrži biografski članak o svakoj osobi koja joj pridonosi. Vaša [[Wikipedia:Korisnička stranica|korisnička stranica]], je, savršeno mjesto za pisanje o sebi; samo kliknite Vaše ime na vrhu ekrana nakon što ste se [[Special:Userlogin|prijavili]] i uređujte do mile volje.
*'''Članci o poduzećima'''. Bolje je ne pisati nego pisati članak o poduzeću ili firmi čiji ste vlasnik ili za koju radite. Prvo, možete imati problema s održavanjem [[Wikipedia:Neutralni stav|neutralnog stava]]; drugo, Vaš članak može vrlo brzo biti izbrisan. Ako je Vaše poduzeće dovoljno [[Wikipedia:Značaj|značajnaznačajno]], netko drugi će o njojnjemu vjerojatno napisati članak.
* '''Unosi nalik na rječničke.''' Ova Wikipedija ''[[Wikipedia:Wikipedia nije rječnik|nije rječnik]]''. Svaki članak bi trebao temu pokriti više od pukog iznošenja definicija, odnosno dati neki širi kontekst. Čiste rječničke definicije spadaju u sestrinski projekt [http://sh.wiktionary.org/ Wječnik].
* '''Suvišni članci.'''
* '''Članci koji su prekratki da bi imali enciklopedijsku vrijednost.'''
 
 
===Brisanje...===