Jagodnjak – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Red 137:
* '''Jagodnjak basket 2007./ 2008./2009.'''
 
Turnir traje 2 ili 3 dana, ovisno o broju prijavljenih ekipa: (petak), subota i nedjelja. Ekipe su iz Baranje, Slavonije, pa čak i iz Zagreba. Sistem natjecanja ovisi o broju prijavljenih ekipa. Finalni susret i borba za 3. mjesto igra se u nedjelju. Turnir ima osiguranu tehničku podršku (ozvučenje, semafor, i sl.). Nakon Turnira, organizira se igranka na otvorenom uz živu munziku (obično bend iz Osijeka). Turnir se održava svake godine od 2006. god. U 20102011. god., Turnir će se održati od 6. – 8.u VIII 2010. godmjesecu. Turnir ima značajnu turističku dimenziju, jer je odziv navijača iz Baranje, i šire, velik. Medijski je vrlo dobro pokriven (regionalni tiskani i elektronički mediji).
* Kermenc - Sveti Nikola (19. XII).
* '''Kulinijada u organizaciji Poljoprivredne zadruge "Naše selo".'''
[[Datoteka:Kulinijada.JPG|left|150px|thumb|Kulinijada u Jagodnjaku]]
Kulinijada u Jagodnjaku se održava od 2003. godine svake godine u organizaciji Zadruge iz Jagodnjaka. Takmičarski primjerci su uglavnom iz Baranje i Slavonije, a iz godine u godinu se povećava broj natjecatellja i izvan ovih regija. Najbolji kulin bira Povjerenstvo kojem je prof. Dr. Antun Petričević načelu. Uz Zadrugu, Kulinijadu pomaže Općina Jagodnjak i udruga «Baranjski kulin». Većina djelatnika Zadruge i dio djelatnika Općine Jagodnjak sudjeluju u provedbi Kulinijade.
Kulinijada 20102011. održat će se na Spasovdan, 132. VVI. Cilj Kulinijade je promocija ove gastronomske delicije kao autohtonog proizvoda i organizacija njegove proizvodnje na tradicionalni način. Također, cilj je iskoristiti ovaj brend u turističke svhe. Uz Kulinijadu, uvijek se priređuje izložba starih stvari – namještaja, odjeće, alata i uređaja.
 
 
==Zaslužne osobe==