Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Red 104:
::::::Naravno da sam upoznat, objasnio sam to sažeto u [[Indoiranci#Historija]]. Imam cijelu ''Encyclopedia of Indo-European Culture'' gdje je naširoko objašnjeno: kurganska je najizglednija, centralnoazijske i centralnoevropske hipoteze manje, dok je Indijski potkontinent totalno isključen. Ironično, zemlja prebogata historijom i kulturom, a opet strašni kompleksi i mitomanija (pogle tek ovo: [[Taj Mahal#Hram Šive]]). Smatram da će en.wiki u budućnosti najviše problema imati upravo s njima jer ih ima milijardu i govore engleski. Ajme. --[[Korisnik:Orijentolog|Orijentolog]] ([[Razgovor sa korisnikom:Orijentolog|razgovor]]) 02:00, 26 oktobar-листопад 2014 (CET)
::::::: EIEC mi je jedna od najdražih knjiga! Znam čak i Rusa koji je skenirao PDF koji možeš nać po netu :) Ma ne bih se brinuo zbog njihove mitomanije jer im je vodstvo dosta ozbiljno i obrazovano. Hindu nacionalisti su mala beba prema Balkancima po tom pitanju. Ako je en.wiki riješila Balkan, židove/palestince i nazive poljskih gradova, i ove će prije ili kasnije. Veći je problem što je to dosta opskurna tema s kojom zapadnjaci nisu upoznati pa je potrebno dosta više aktivizma. No ima nekoliko njemačkih admina s bekgraundom u lingvistici i arheologiji koji sve to drže na lancu. --[[Korisnik:Ivan Štambuk|Ivan Štambuk]] ([[Razgovor sa korisnikom:Ivan Štambuk|razgovor]]) 02:07, 26 oktobar-листопад 2014 (CET)
::::::::Super štivo u svakom slučaju, a imam još 3-4 kapitalna djela od Malloryja i Adamsa na tu temu. To što navodiš mi je poznato jer npr. entuzijasta za Drugi svjetski rat ili Hladni rat ima na stotine (desetke aktivnih) pa se teško potkrade kardinalna greška u članku, ali kada recimo azijska ili afrička historija u igri onda stoje bitno slabije. Kad smo kod mitomana i Bliskog Istoka, primjetio sam da su (paradoksalno) najgori ne fundamentalisti ili vjerski konzervativci, nego upravo suprotno - sekularni nacionalisti. Počevši od Turaka koji turciziraju sve živo od Egipta do Indije, pa onda navedenih Kurda gore, libanonskih wannabe-Feničana, do Irančina iz [[en:Tehrangeles|Tehrangelesa]]. Što se Balkana tiče, vidim da je [[en:Jovan Deretić|Jovan Deretić]] "historian". :) --[[Korisnik:Orijentolog|Orijentolog]] ([[Razgovor sa korisnikom:Orijentolog|razgovor]]) 02:46, 26 oktobar-листопад 2014 (CET)