Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Red 103:
::::: Hehe. Baš sad se svađam na enwiki s nekim hindu nacionalistima, pobornicima teorije indigenih arijaca (Indija kao praindoeuropski ''Urheimat'', jelte). Imaš tonu dokaza u lingvistici, arheologiji i genetici ''pro'' teorije indoarijskih (i indoiranskih, o čemu si vjerojatno upoznat) migracija na podkontinent, no naravno gotovo ništa od toga nije ''kontra'' teorije indigenih arijaca (to je isto kao da objavljuješ radove o evoluciji kako bi dokazao da je ''kreacionizam'' pogrešan - mislim smiješno, ne bi ti to ni objavili). Argument je kao: "ti radovi ne spominju teoriju indigenih arijaca, pa nisu relevantni za članak, stoga ih treba maknuti". Missim retardirano. No znaš kako je s tim na kraju - ako se sam ne aktiviraš moroni prevladaju i na kraju dobiješ infestacije tipa hr.wiki ;) --[[Korisnik:Ivan Štambuk|Ivan Štambuk]] ([[Razgovor sa korisnikom:Ivan Štambuk|razgovor]]) 02:24, 26 oktobar-листопад 2014 (CEST)
::::::Naravno da sam upoznat, objasnio sam to sažeto u [[Indoiranci#Historija]]. Imam cijelu ''Encyclopedia of Indo-European Culture'' gdje je naširoko objašnjeno: kurganska je najizglednija, centralnoazijske i centralnoevropske hipoteze manje, dok je Indijski potkontinent totalno isključen. Ironično, zemlja prebogata historijom i kulturom, a opet strašni kompleksi i mitomanija (pogle tek ovo: [[Taj Mahal#Hram Šive]]). Smatram da će en.wiki u budućnosti najviše problema imati upravo s njima jer ih ima milijardu i govore engleski. Ajme. --[[Korisnik:Orijentolog|Orijentolog]] ([[Razgovor sa korisnikom:Orijentolog|razgovor]]) 02:00, 26 oktobar-листопад 2014 (CET)
::::::: EIEC mi je jedna od najdražih knjiga! Znam čak i Rusa koji je skenirao PDF koji možeš nać po netu :) Ma ne bih se brinuo zbog njihove mitomanije jer im je vodstvo dosta ozbiljno i obrazovano. Hindu nacionalisti su mala beba prema Balkancima po tom pitanju. Ako je en.wiki riješila Balkan, židove/palestince i nazive poljskih gradova, i ove će prije ili kasnije. Veći je problem što je to dosta opskurna tema s kojom zapadnjaci nisu upoznati pa je potrebno dosta više aktivizma. No ima nekoliko njemačkih admina s bekgraundom u lingvistici i arheologiji koji sve to drže na lancu. --[[Korisnik:Ivan Štambuk|Ivan Štambuk]] ([[Razgovor sa korisnikom:Ivan Štambuk|razgovor]]) 02:07, 26 oktobar-листопад 2014 (CET)