Razlike između izmjena na stranici "Razgovor sa korisnikom:Ivan Štambuk"

::: Ha ha! Pa nađi reference, ostavi komentar, tamo se takve stvari relativno brzo rješavaju. Ima posebna diskusija samo za takve stvari ([[:en:Wikipedia:Fringe theories/Noticeboard]]). Nemoj da se tisuće neukih čitatelja pogrešno obrazuju... --[[Korisnik:Ivan Štambuk|Ivan Štambuk]] ([[Razgovor sa korisnikom:Ivan Štambuk|razgovor]]) 01:02, 26 oktobar-листопад 2014 (CEST)
::::Pametnije bi bilo reći neka se nađu reference za potkrijepiti tvrdnje, jer dobro se sjećam da sam još prije par godina potrošio dosta vremena tražeći po akademskoj literaturi takvu klasifikaciju, no nisam našao baš ništa. Upravo sam bacio oko na google scholar i books pa ista situacija – nema niti jednog ozbiljnog autora ili djela gdje se iti spominje. Otprilike ista situacija kao da netko ubaci reference na Deretića ili onog Dolića o Isusu "Srbinu" ili "Hrvatu", pa sad ti nađi literaturu koja izričito kaže "Isus nije Srbin/Hrvat". :) Zanimljivo je da su svi doprinosi na temu te "religije" i pripadajućeg šablona pisani preko IP-a, a nitko ih kroz godinu i pol dana nije provjeravao. Njihov projekt, njihov problem. Nije to jedini sporni članak tamo, srodnih bisera ima na desetke, ali ''otom-potom''. --[[Korisnik:Orijentolog|Orijentolog]] ([[Razgovor sa korisnikom:Orijentolog|razgovor]]) 02:09, 26 oktobar-листопад 2014 (CEST)
::::: Hehe. Baš sad se svađam na enwiki s nekim hindu nacionalistima, pobornicima teorije indigenih arijaca (Indija kao praindoeuropski ''Urheimat'', jelte). Imaš tonu dokaza u lingvistici, arheologiji i genetici ''pro'' teorije indoarijskih (i indoiranskih, o čemu si vjerojatno upoznat) migracija na podkontinent, no naravno gotovo ništa od toga nije ''kontra'' teorije indigenih arijaca (to je isto kao da objavljuješ radove o evoluciji kako bi dokazao da je ''kreacionizam'' pogrešan - mislim smiješno, ne bi ti to ni objavili). Argument je kao: "ti radovi ne spominju teoriju indigenih arijaca, pa nisu relevantni za članak, stoga ih treba maknuti". Missim retardirano. No znaš kako je s tim na kraju - ako se sam ne aktiviraš moroni prevladaju i na kraju dobiješ infestacije tipa hr.wiki ;) --[[Korisnik:Ivan Štambuk|Ivan Štambuk]] ([[Razgovor sa korisnikom:Ivan Štambuk|razgovor]]) 02:24, 26 oktobar-листопад 2014 (CEST)