Razlike između izmjena na stranici "Rob Reiner"

Obrisana 4 bajta ,  prije 9 godina
m/м
ispravke
m/м (ispravke)
m/м (ispravke)
Od kasnih 1990-ih se bavio i politikom kao aktivist za zabranu i oghraničenje pušenja. Godine 1998. je u Kaliforniji uspješno progurao referendum o porezu na cigarete. Međutim, kada je imenovan na mjesto kalifornijske državne komisije Prvih pet, došao je pod udara kritike zbog vođenja kampanje za financiranje državnih vrtića. Zbog optužbi za korištenje državnog novca u kampanji je referendum propao, a Reiner bio prisiljen podnijeti ostavku.
 
Reiner je od politike daleko poznatiji po uspješnim filmovima 1980-ih i 1990-ih kao što su ''[[The Princess Bride (film)|The Princess Bride]]'', ''[[Stand By Me (film)|Stand By Me]]'' i ''[[This Is Spinal Tap]]'' (a sve je prdizucirao [[Norman Lear]]) —mnogi—mnogi od njih su doživjeli kult-status. Posljednji, zamišljen kao parodija rock-dokumentaraca, smatra se jednim od najuspješnijih lažnih dokumentaraca u historiji.
 
Reiner je kasnije režirao komercijalno uspješne filmove koristeći svoju kompaniju Castle Rock. Među njih se ubrajaju ''[[Misery (film)|Misery]]'', ''[[A Few Good Men]]'', i komercijalno najuspješniji - ''[[When Harry Met Sally...]]'',koji je postao klasnik romantične komedije. Međutim, nakon katastrofalnog fijaska fiolma ''[[North (film)|North]]'', došlo je do krize u njegovoj karijeri koje označavaju komercijalni i od kritike odbačeni neuspjesi kao što su ''[[Alex and Emma|Alex & Emma]]'' i ''[[Rumor Has It]]''.
177.192

izmjene