Bajaga i instruktori – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Red 20:
 
=== Početak 21. veka i posle ===
Nakon duže pauze, Bajaga i instruktori su objavili studijski album "''[[Zmaj od noćaja]]"'' (2001.). Izdanje je naišlo na pomešane kritike. Pesme "''Zmaj od noćaja"'' i "''Ala"'' su imale osrednji uspeh, kao i bonus pesma "''Zvezda"'', u čast [[FK Crvena zvezda]] koja je izdana istovremeno sa albumom. Kasnije je grupa snimila spot za raniji singl "Pesma protiv maleri"''.
 
U svrhu praćenja novih političkih trendova u Srbiji, Bajaga se složio da komponuje saundtrek za film [[Profesionalac]] (2003). Ovo je uključivalo hit pesmu ''"Pada vlada"''. Grupa je objavljuje kompilaciju starijih hitova tematski vezanih za Beograd, nazvanu "''[[Ruža vetrova Beograda]]"''. Kompilacija je sadržavala dve nove pesme: "''Novosti"'' i naslovnu pesmu "''Ruža vetrova Beograda"'', kao i urbani remiks iste pesme. Obe verzije naslovne pesme su imale osrednji uspeh.
 
Bajaga i instruktori su 2005. objavili novi studijski album nazvan ''"Šou počinje u ponoć"''. Album sadrži devet novih pesama i mešavinu muzičkih žanrova. Potencijalni hitovi uključuju naslovnu pesmu "''Šou počinje u ponoć''", kao i pesme "''Otrov''", "''Padaj kišo, keve ti''" i "''Kap po kap''". Očekuje se da album, u kvalitativnom smislu, bude bolji od albuma "''Zmaj od noćaja''".
 
== Nasledstvo ==