Wikipedija:Pijaca – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
→‎Komentari: replike IP-u i AirWolfu
Red 336:
:: Jedino što fali članku ''[[Snežana Dakić Mikić]]'' jest više ''inline'' referenci. Po svim drugim karakteristikama je ogledan. Na engleskoj wiki ne bi prošao iz jednostavnog razloga što sve biografije živućih osoba ''moraju'' imati reference po polisi (WP:BLP) inače se automatizmom brišu. Hrvatska i srpska wikipedija su prepune biografija koje glorificiraju ratne zločince i koriste nepouzdane izvore tipa Glas koncila i HKV, pri čemu baš admini tipa Vodomar i Kubura prednjače u pisanju tako referenciranih gluposti. Bolje nikakvi izvori nego loši. Srwiki je sad već postala povijest te se u dobro upućenim krugovima spominje kao "ona ex-yu wiki koja je bila najveća dok je shwiki nije prešišala". Znam da frustrira biti drugi ali takav je život. Niste prvi sad, i nikad više to nećete opet biti. Baj Baj :-) --[[Korisnik:Ivan Štambuk|Ivan Štambuk]] ([[Razgovor sa korisnikom:Ivan Štambuk|razgovor]]) 17:18, 14 oktobar-листопад 2014 (CEST)
:::Kad već spominješ Vodomara, valja vidjeti ovo. Današnji Vodomarov prijedlog. Netko ga je kasnije obrisao iz Kafića jer je shvatio da je glupo. http://i.imgur.com/gPM52zQ.png [[Posebno:Doprinosi/78.0.246.154|78.0.246.154]] 19:58, 14 oktobar-листопад 2014 (CEST)
:::: Ne znam što je tragikomičnije - da abecedu ide reformirati osoba koja ne zna ije/je alternacije, ili da se u replici rvatina Mir Harven poziva na oca serbokroatistike Maretića, ističući kako su digrafi idealni za strojnu obradu (zapravo je obrnuto)... Hrwiki je postala jedna groteskna skupina pacijenata koju bi u nekim drugim okolnostima poslali na opservaciju u za to namijenjene institucije. Trebalo bi svakako ove bisere negdje katalogizirati - tko zna možda jednog dana završe u nekoj knjizi ili znanstvenom radu, pa ih onda možemo dodati na članak o Hrvatskoj Wikipediji na Hrvatskoj Wikipediji :-) --[[Korisnik:Ivan Štambuk|Ivan Štambuk]] ([[Razgovor sa korisnikom:Ivan Štambuk|razgovor]]) 21:40, 14 oktobar-листопад 2014 (CEST)
 
:::Kada si se pridruzio/la wiki zajednici, da li si trazio/la nesto u vezi toga kako napisati clanak, nesto tipa ovog [https://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Writing_better_articles], ili [https://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Policies_and_guidelines]? Hajde, probaj da napravis copy-paste takvog sadrzaja na en.wiki i jos stavi 10+ inline referenci, videces dokle ces stici ako ozbiljno ne prepravis sadrzaj. Taj clanak je ocigledna samopromocija, i odmah bi se islo na [https://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Article_wizard/Conflict_of_interest]. Kakav je to izliv sarkazma i mrznje u poslednjim recenicama? Jesam li te naveo na to? Zbog ovakvih maloumnih izliva besa i lecenja frustracija nikada nisam imao nameru da budem deo balkanskih wiki zajednica (u smislu jezika).--[[Korisnik:AirWolf|AirWolf]] ([[Razgovor sa korisnikom:AirWolf|razgovor]]) 18:22, 14 oktobar-листопад 2014 (CEST)
::::''Conflict of Interest'' jest kad osoba piše članak o samom sebi. Autor jest doduše korisnik [[Korisnik:Snežana Dakić Mikić]], no nema nikakvog razloga sumnjati da se zaista iza tog korisničkog imena krije ''stvarna'' Snežana Dakić Mikić. S druge strane, u članku nema baš nekih pretjerivanja osim tvrdnje da je ista začetnica modnog novinarskog žanra na srpskim televizijama, što definitivno trebalo poduprijeti citatima. Ne znam stvarno što očekuješ da bi članak o TV voditeljici trebao sadržavati, izuzevši dosadne faktoide o tome koje je emisije vodila na kojim televizijskim kućama. Možda imena njenih kućnih ljubimaca i s kakvim umakom voli kebab? Što se tiče tih smjernica koje linkaš - one su produkt dugogodišnjih iskustava i njih se pridržavaju tek najiskusniji korisnici koji pišu članke visoke klase. Evo ja sam na enwiki naštancao mislim 100-ak biografija bez da sam pročitao ijednu od tih smjernica. Ne mogu baš komentirati izljeve mržnje i liječenje frustracija, mislim da je to više nekako projekcija s tvoje strane. Da nas nisi zamijenio sa hrwiki i srwiki? Koliko vidi ''tamo'' se vode žustre diskusije na temu "domaćih izdajnika" i kako će ih protunarodna Borg-Wikipedija, sve asimilirati. ''Bauk se širi etnopedijom, bauk serbokroatizma..'' --[[Korisnik:Ivan Štambuk|Ivan Štambuk]] ([[Razgovor sa korisnikom:Ivan Štambuk|razgovor]]) 21:40, 14 oktobar-листопад 2014 (CEST)
 
: Moj je prijedlog da se pošalje na više adresa, ali da se na kraju napiše kome se poslalo (kao ono u službenim dokumentima: "n/r"). Mora neko odgovoriti! --[[Korisnik:Munjanes|Munjanes]] ([[Razgovor sa korisnikom:Munjanes|razgovor]]) 16:10, 14 oktobar-листопад 2014 (CEST)