Wikipedija:Pijaca – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Red 333:
 
Daću primer koji dovoljno pokazuje koliko je sh.wiki besmislen, a to je stranica ''[[Snežana Dakić Mikić]]''. Stranica ovakve sadržine teško da bi prošla na sr.wiki (na en.wiki bi bila obrisana u roku od 7 dana bez ikakve rasprave). Ne postoje nikakvi jasno uokvireni kriterijumi za pisanje na sh.wiki, korisnik može da piše šta mu padne na pamet bez ikakvih referenci, revizija takvog rada od strane drugih itd. Tek kada to kao zajednica dovedete u red, moći ćete da bilo šta predlažete Google.com (što je opet samo po sebi besmisleno) ili nekom trećem subjektu. A da ne razmatramo uopste da li je hr.wiki u Hrvatskoj, odnosno sr.wiki u Srbiji posećeniji od sh.wiki zajednice. Ne kazem da ste loši kao zajednica, već nemate propise, stranice imaju veoma malo izvora. Ja na en.wiki da napravim neku stranicu kao ovu koju sam naveo, u roku od sat vremena bi mi TP bio pretrpan sa upozorenjima. Sve najbolje.--[[Korisnik:AirWolf|AirWolf]] ([[Razgovor sa korisnikom:AirWolf|razgovor]]) 14:11, 14 oktobar-листопад 2014 (CEST)
:: Jedino što fali članku ''[[Snežana Dakić Mikić]]'' jest više ''inline'' referenci. Po svim drugim karakteristikama je ogledan. Na engleskoj wiki ne bi prošao iz jednostavnog ratlogarazloga što sve biografije živućih osoba ''moraju'' imati reference po polisi (WP:BLP) inače se automatizmom brišu. Hrvatska i srpska wikipedija su prepune biografija koje glorificiraju ratne zločince i koriste nepouzdane izvore tipa Glas koncila i HKV, pri čemu baš admini tipa Vodomar i Kubura prednjače u pisanju tako referenciranih gluposti. Bolje nikakvi izvori nego loši. Srwiki je sad već postala povijest te se u dobro upućenim krugovima spominje kao "ona ex-yu wiki koja je bila najveća dok je shwiki nije prešišala". Znam da frustrira biti drugi ali takav je život. Niste prvi sad, i nikad više to nećete opet biti. Baj Baj :-) --[[Korisnik:Ivan Štambuk|Ivan Štambuk]] ([[Razgovor sa korisnikom:Ivan Štambuk|razgovor]]) 17:18, 14 oktobar-листопад 2014 (CEST)
: Moj je prijedlog da se pošalje na više adresa, ali da se na kraju napiše kome se poslalo (kao ono u službenim dokumentima: "n/r"). Mora neko odgovoriti! --[[Korisnik:Munjanes|Munjanes]] ([[Razgovor sa korisnikom:Munjanes|razgovor]]) 16:10, 14 oktobar-листопад 2014 (CEST)