Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Red 12:
:U članku se citira Neubacher, koji kaže to što kaže ("Novi tonovi kod Pavelića, koji smatra da je potrebna nagodba sa Srbima. U tom smislu je spreman i na teritorijalne ustupke"). Ja ne mogu znati na koga je Neubacher mislio, a još manje mogu znati na koga je Pavelić mislio. Dopuštam sebi pretpostavku da to ne možete znati ni vi. Što se ostaloga tiče, na wikipediji smo pre svega dužni da se držimo istine, a istina je da su četnici (svih boja) u drugom svetskom ratu bili najobičniji kolaboracionisti okupatora, i o tome uopšte nemam nameru da se raspravljam. Prema tome, izrazom "relaksacija odnosa izmedju NDH i okupirane Srbije" pokušava se sakriti temeljna činjenica da se tu upravo radi o "saradnji ustaša i četnika", kako u članku i stoji. --[[Korisnik:Igorwindsor|Igor Windsor]] ([[Razgovor sa korisnikom:Igorwindsor|razgovor]]) 21:24, 5 oktobar-листопад 2014 (CEST)
::Sasvim je jasno da u izrazu "saradnja ustaša i četnika" u ovom članku reč "ustaše" ne referira na Hrvate i da reč "četnici" ne referira na Srbe, već da se obe reči odnose na kolaboracionističke snage u okupiranoj Jugoslaviji. --[[Korisnik:Igorwindsor|Igor Windsor]] ([[Razgovor sa korisnikom:Igorwindsor|razgovor]]) 21:52, 5 oktobar-листопад 2014 (CEST)
:::Glavna kolaboracionistička snaga sa srpske strane bili su četnici, tako da mislim da će ta rečenica ostati takva kakva je sad. --[[Korisnik:Igorwindsor|Igor Windsor]] ([[Razgovor sa korisnikom:Igorwindsor|razgovor]]) 22:20, 5 oktobar-листопад 2014 (CEST)