The Rolling Stones – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Kolega2357 (razgovor | doprinos)
m robot kozmetičke promjene
m link
Red 23:
}}
 
'''The Rolling Stones''' je [[Ujedinjeno Kraljevstvo|britanska]] [[rock and Roll|rock]] grupa oformljena u travnju 1962.g. koja je postala poznata u [[1960-e|60]]-ima, a djeluje i danas. Osnivači su bili: [[Brian Jones]] ([[gitara]] i [[usna harmonika]]), [[Ian Stewart]] (klavijature), [[Mick Jagger]] (vokal), [[Keith Richards]] (gitara), a početni sastav su upotpunili [[Bill Wyman]] (bas) i [[Charlie Watts]] (bubnjevi). Ime grupe su odabrali prema [[blues]] pjesmi koju je 1948.g. snimio [[Muddy Waters]]. Kao i druge britanske rock grupe tog doba nastali su pod utjecajem američkog [[rhythm and blues]]a i ranog [[rock and Roll|rock'n'rolla]]. Nisu se previše opterećivali težnjom da budu autentični blues stilisti i od svojih početaka do sada okušali su se u raznim glazbenim žanrovima.
 
Čuveni [[logo]] grupe "''Tongue and Lip Design''" dizajnirao je John Pasche 1971.g. i prvi put se pojavljuje na albumu ''[[Sticky Fingers]]''.
 
== Rana povijestPočetci ==
Richards i Jagger su od 1950-ih bili prijatelji u osnovnoj školi u [[Dartford]]u, a onda su se njihove obitelji kroz selidbe razdvojile. Prijateljstvo je obnovljeno 1960. slučajnim susretom na dartfordskoj željezničkoj stanici gdje su na putu u srednju školu obojica čekali vlak. Jagger je pod rukom nosio albume [[Chuck Berry]]a i [[Muddy Waters]]a, što je pobudilo Richardsovu znatiželju i otkrilo zajedničku glazbenu sklonost.