Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Pokrajac (razgovor | doprinos)
Nema sažetka izmjene
Red 15:
Ja mislim da kod naziva kategorija (pa i članaka) mora biti najvažniji pragmatični kriterij. To se prvenstveno odnosi na dijakritičke znakove "č","ć","š","ž" i ostalo - s obzirom da oni izazivaju probleme s Wiki softverom. Po tome ima daleko više smisla koristiti kategorije kao što su "Znanost" i "Znastvenici" nego "Nauka" i "Naučnici", isto kao što ima više smisla koristiti izraz "teniseri" i "fudbaleri" umjesto "tenisači" i "nogometaši". --[[User:OC Ripper|OC Ripper]] 13:05, 25 studeni-новембар 2006 (CET)
:Nije stvar u kriterijumu, što se mene tiče može se zvati i žirafa :), nego ljudi, kako da automatizujem prebacivanje članaka pri redirekciji kategorija? Recimo, kako stvari trenutno stoje, ima članaka i u kategoriji [[w:sh:Category:Hrišćanstvo]] i u kategoriji [[w:sh:Category:Kršćanstvo]], međutim, čik probajte da otvorite kategoriju Hrišćanstvo! Svestan sam da i to može, nego je trik napraviti da je to user-frendly i da sve bude na jednom, ili na oba mesta, ako su u pitanju sinonimi. - [[User:Saša|Saša]] 18:58, 25 studeni-новембар 2006 (CET)
 
----
Могуће је да користиш неки претраживач коме не одговара интерфејс, а на српскохрватском оба писма су равноправна, зар не? :) --[[User:Pokrajac|Poki]] 02:29, 9 decembar-просинац 2006 (CET)