Dannii Minogue – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Nova stranica: {{Muzičar/ka/Bend | bgcolour = lightgray | ime = Dannii Minogue | image = Danniiminogueperforming.jpg | veličina_slike = 200px | opis_slike = | ime_po_rođenju = Danielle Jane Mino...
 
Nema sažetka izmjene
Red 1:
{{Muzičar/ka/Bend
| bgcolour = lightgray#dedede
| ime = <big>Dannii Minogue</big>
| image = Danniiminogueperforming.jpg
| veličina_slike = 200px
Red 23:
}}
 
'''Danielle Jane Minogue''', bolje poznata kao '''Dannii Minogue''' ([[Melbourne]], [[Australija]], [[20. oktobar]] [[1971]].) je australska [[pjevanje|pjevačica]] i, [[glumica]] i televizijska voditeljica.
 
== Biografija ==
Red 29:
 
== Karijera ==
Minogue je potpisala prvi ugovor za snimanje u siječnju [[1989.]]. godine. Njen prvi album ''Dannii'' objavljen je naredne godine, a 1991. godine izvan [[Australija|Australije]], pod naslovom ''Love and Kisses'', i došao je između prvih deset mjesta na ljestvicama. Minogue izdaje svoj drugi album ''Get Into You'' u listopadu [[1993.]] godine, koji je uključivao pjesme "Show You the Way to Go" i "This is it".
 
Minoguein je interes za glazbu i plesni klub utjecao na njen treći album ''Girl'' objavljen u rujnu [[1997.]] godine. Album predstavlja više sofisticiran i odrasliji stil [[ples]]ne glazbe, ali i pored općenito pozitivne kritike, nije uspio dospjeti na jedno od prvih 50 mjesta britanske top ljestvice. Minoguein je singlSingl "All I Wanna Do", dospio na četvrto mjesto na ljestvice u [[Ujedinjeno Kraljevstvo|Ujedinjenog Kraljevstva]] i dobio je zlatnu certifikaciju u Australiji. Album su pratila još 2dva druga singla, "Everything I Wanted" i "Disrememberance", koji nisu uspjeli dospjeti na deset najviših mjesta, ali postigla je prvo mjesto na britanskoj dance ljestvici.
 
U ožujku [[2003.]]. godine, Minogue izdaje svoj četvrti album ''Neon Nights'', koji je dostigao osmo mjesto u Ujedinjenom Kraljevstvu, njen najviši debitantski rang, a s njega je skinuto tri singla koji su dospjeli na jedno od prvih 10 mjesta. Singl "I Begin To Wonder" je postao njen najveći hit s drugim mjestom na britanskoj ljestvici. Singlovi "I Begin To Wonder" i "Don't Wanna Lose This Feeling" su također postigli značajne uspjehe na američkoj dance ljestvici.
 
Minogue izlazi kompilacijski album ''The Hits & Beyond'' u lipnju [[2006.]] godine. Album se sastojao od novih pjesama uz singla s njezina četiri studijska albuma. Album je predstavio novi single pod nazivom "So Under Pressure", inspiriran je rak dijagnoza njezina sestra [[Kylie Minogue|Kylie]]. Jednom joj je postao deseti uzastopni pjesma koja je dosegla broj jedan u [[Velika Britanija|Velikoj Britaniji]] karte. U [[2007.]] godine, Minogue je sudac na raznolikost programa ''Australia's Got Talent'', te se pojavila u ulozi suca i mentor u četvrtoj seriji ''The X Factor'' na [[ITV]]. U studenom 2007. godine, Minogue predstavio još jedan kompilacijski album pod nazivom ''Unleashed'', zbirka prethodno nečuven materijala iz svog vremena s [[London Records]]. Digitalni album ''Club Disco'' je objavljena na isti datum, sadrži i ranije izdana je nekoliko singlova kao što su "You Won't Forget About Me", "Perfection" i "So Under Pressure", a također otkazan singl "I Can't Sleep at Night ". Konačno, novi singl pod nazivom "Touch Me Like That" je objavljena u prosincu. Minogue se vratio u britanskoj televiziji u kolovozu 2008. godine kao sudac u ''The X Factor''.
 
== Osobni život ==
U siječnju [[1994.]] godine, oženjen Minogue australski glumac Julian McMahon, kojeg je upoznala je [[1991.]] godine. Minogue i McMahon vjenčali su se za manje od dvije godine, a rastali su se 1995. godine. U 2008. godine ona je od modela i bivši profesionalni igrač [[ragbi]]ja Kris Smith i rekao bi voljela stupiti u brak i osnovati obitelj. To je bio najavljen 9. siječnja 2010. koji Minogue bila trudna, a to je potvrđeno i na njene osobne [[Twitter]] stranicu. Dana 5. srpnja 2010. rodila Minogue u [[Melbourne]]u, [[Australija]], na dječaku Ethan Edward Smith.
 
== Diskografija ==