Razlike između izmjena na stranici "Druzila (sestra Kaligule)"

nema sažetka uređivanja
Neobična naklonost koju je Kaligula iskazivao Druzili je kasnije rimske historičare nagnala da počnu tvrditi kako su ona i brat bili u incestuoznoj vezi. Dio modernih historičara prema takvim tvrdnjama iskazuju skepsu, smatrajući kako je u pitanju ili pogrešno tumačenje tadašnjih običaja sa stolom, odnosno Druzilino sjedenje na mjestu rezerviranom za carsku suprugu u trenutku kada je Kaligula još uvijek bio neženja. <ref name="diva">Susan Wood, ''Diva Drusilla Panthea and the Sisters of Caligula'', American Journal of Archaeology, Vol. 99, No. 3 (Jul., 1995), pp. 457-482</ref>
 
Druzila je umrla od groznice, odnosno najvjerojatnije uslijed epidemije neke od zaraznih bolesti koje su, prema antičkim izvorima, te godine harale Rimom. Kada se oženio za [[Cezonija|Cezoniju]], Kaligula je svoju kćer nazvao Julija Druzila u čast pokojne sestre. Marko Lepid je, pak, započeo ljubavnu vezu s Druzilinom sestrom Livilom, što je Kaligulu toliko razbjesnilo da ju je dao pogubiti.
 
== U popularnoj kulturi ==
 
Lik Druzile se relativno često pojavljuje u književnim i drugim djelima s radnjom smještenom u Kaligulino doba, s time da se navodi o incestu uzimaju kao činjenica, odnosno kao ilustracija Kaligulinog ludila, odnosno [[razvrat]]a i izopačenosti za koji se vezuje taj period rimske historije.
 
U romanu ''[[I, Claudius|Ja Klaudije]]'' [[Robert Graves|Roberta Gravesa]] Druzila nosi Kaligulino dijete i potom umire nakon što joj je poludjeli brat, nastojeći rekonstruirati rođenje [[Atena (boginja)|Atene]], izrezao utrobu te potom izvadio i pojeo dijete. U [[I, Claudius (TV serija)|istoimenoj TV-seriji]] njen lik je tumačila [[Beth Morris]].
 
U kontroverznom filmu ''[[Kaligula (film)|Kaligula]]'' iz 1979. godine njen lik tumači [[Teresa Ann Savoy]]. U lažnom traileru za remake istog filma iz 2005. godine Druzilu je tumačila [[Milla Jovovich]].
 
==Napomene==