Razlike između izmjena na stranici "Wikipedia:Pretpostavite najbolju namjeru"

nema sažetka uređivanja
(Nova stranica: {{Smernica}} '''Pretpostavite najbolju nameru''' je jedno od osnovnih pravila svakog vikija, uključujući i Vikipediju. Budući da dozvoljavamo svakome da uređuje, sledi da pretpos...)
 
{{SmernicaPravilo}}
 
'''Pretpostavite najbolju nameru''' je jedno od osnovnih pravila svakog vikija, uključujući i Vikipediju. Budući da dozvoljavamo svakome da uređuje, sledi da pretpostavljamo da većina ljudi koji uređuju želi da pomogne projektu, ne da mu naškodi. Kada to ne bi bilo istina, projakt tipa Vikipedije bi od samog početka bio osuđen na propast.
 
Stoga, kada ste prilično sigurni u pretpostavku da je nešto dobronamerna greška, ispravite je umesto da je poništite ili je označite kao vandalizam. Kada se ne slažete sa nekim, setite se da ta osoba verovatno veruje da pomaže projektu. Pokušajte da na [[Wikipedia:Stranica za razgovor|stranama za razgovor]] objasnite svoje postupke i date ostalima priliku da urade isto. Tako se mogu izbeći nesporazumi i sprečiti razbuktavanje problema. Naročito vodite računa o tome da [[VikipedijaWikipedia:Ne ujedajte novajlije|budete strpljivi sa novajlijama]] koji još uvek nisu dobro upoznati sa kulturom i pravilima Vikipedije.
<!--
Wikipedia:talk page|talk page