Razlike između izmjena na stranici "Vaga (znak)"

Dodano 7 bajtova ,  prije 5 godina
m/м
robot kozmetičke promjene
m/м (Fix)
m/м (robot kozmetičke promjene)
'''Vaga''' ''(lat. Libra)'' je jedan od 12 horoskopskih znakova. Osobe rođene od [[23. 9.|23.9.]] do [[23. 10.|23.10.]] rođene su u znaku vage.
<br /><br />
* Vladajući planet - [[Venera (planeta)|Venera]]
* Element - [[Vazduh|Zrak]]
* Boja - Ružičasta
* Dragi kamen - [[Safir]]
* Metal - [[Bakar]], [[bronza|bronca]]
* Cvijet - [[Hortenzija]]
* Životinja - [[Gušteri]]
* Voli - Eleganciju, ukrase
 
Vage vole ljude, ali mrze veliku gužvu, posreduju između ljudi, ublažavajući njihove sukobe, a i same uživaju u njihovoj raspravi. Izuzetno su inteligentne, ali istovremeno i naivne, rijetko trče ili žure. Vaga najprije ide gore, pa onda dolje, teže harmoniji, ali većina prijatelja Vage ima osjećaj da poznaje dvije osobe. Mogu plakati zbog pretjerane osjećajnosti, iznenada postati sarkastični, a zatim veseli i radosni. Njihov karakter se sastoji od gotovo jednakih dijelova ljubaznosti, poštenja, filozofske [[Logika|logike]] i neodlučnosti. Kada su bolesni trebaju velike količine odmora i mira, bez neskladnih emocionalnih situacija. Vage su također veoma mirne, tihe. Mogu biti jako dobri i lojalni prijatelji. Najbolje se slažu sa Devicama, dok su totalna suprotnost od Ovna...
Muškarac je otmjen, osjetljiv na formu i ljepotu, upotrebljava dezodoranse, losione prije i poslije brijanja, fine mirise, lijepo se odijeva, pažljiv je ljubavnik.
 
Neodlučan je, a ne može živjeti sam pa postoji opasnost da na kraju odabere upravo ženu kakva mu nije potrebna. Često miješaju prijateljstvo i ljubav, ali ne pate od slomljenog srca i gotovo kao i Blizanci ili Strijelci brzo zaboravljaju veze koje su bile osuđene na neuspjeh. Žena od njega ne može dobiti utjehu, emocije neće doprijeti do njega, nema osjećaj za partneričine potrebe za dubljim razumijevanjem. Muškarac Vaga mrzi zbrku i njemu je potrebna harmonija.sklon je uvredama i na km od njega.
 
== Žena ==