Razlike između izmjena na stranici "Sportsko ribolovno društvo Dravica Jagodnjak"

m/м
robot kozmetičke promjene
m/м (→‎Izvori: ispravak tipfelera)
m/м (robot kozmetičke promjene)
{{Baranjski leksikon}}
: ''Ostala značenja imena '''Dravica''' vidjeti na [[Dravica (razvrstavanje)]]''
 
'''Sportsko ribolovno društvo "Dravica" Jagodnjak''' (skraćeni naziv: '''SRD "[[Dravica]]"''' Jagodnjak), [[ribolov |ribolovno]]no društvo (hrvatski: ''udruga'') iz [[Jagodnjak]]a, upisano u službeni [http://www.uprava.hr/RegistarUdruga/login Registar udruga Republike Hrvatske] 18. decembra 2002. godine sa sjedištem u Ulici [[:sr:Boris Kidrič|Borisa Kidriča]] 100. Društvo je član [[Zajednica športskih ribolovnih društava Baranje|Zajednice športskih ribolovnih društava Baranje''']].
 
== Aktivnosti Društva ==
* unapređivanje sportskog ribolova i razvoj ribolovnog turizma;
* organizovanje ribolovnih takmičenja i drugih aktivnosti vezanih uz sportski ribolov i učestvovanje na takvim takmičenjima i aktivnostima;
SRD "Dravica" ima velikih uspjeha na sportsko-ribolovnim takmičenjima u Baranji i Slavoniji, posebno u kategoriji kadeta / kadetkinja, koji se takmiče u Županijskoj ligi.
 
== Historijat ==
Sportsko-ribolovno društvo "Dravica" formirano je krajem 2002. godine. Inicijativa za formiranje došla je od samih ribolovaca. Godine 2008. članova-[[senior]]a bilo je oko 75, a članova [[junior]]a - [[kadet]]a oko 50. Članovi su iz [[Općina Jagodnjak|Općine Jagodnjak]] (Jagodnjak, [[Bolman]]), susjednih općina i [[Beli Manastir|Belog Manastira]].
 
== Napomena ==
Uz Sportsko ribolovno društvo "Štuka" Baranjsko Petrovo Selo, SRD "Dravica" jedino je takvo baranjsko društvo koje u imenu ima pridjev "sportsko". Sva druga društva u imenu imaju pridjev "športsko".
 
== Izvori ==
* [http://www.uprava.hr/RegistarUdruga/login Registar udruga Republike Hrvatske]
* [http://www.jagodnjak.hr/udruge.html Službene stranice Općine Jagodnjak]