Pokret Snaga Srbije – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Addbot (razgovor | doprinos)
m Bot: migracija 6 međuwiki veza sada dostupnih na stranici d:q389698 na Wikidati
Kolega2357 (razgovor | doprinos)
m robot kozmetičke promjene
Red 49:
Stranka je učestvovala na [[Izbori za narodne poslanike u Narodnu skupštinu Republike Srbije 2007.|vanrednim parlamentarnim izborima 2007.]], ali nije osvojila nijedan mandat. Stranka participira u vlasti više od 30-tak opština. Na ponovljenim lokalnim izborima tokom 2009 i 2010 godine nastupa u koaliciji ili podršci listama DS i SPS. PSS_BK ima odbore i poverenike u skoro svim opštinama Srbije
 
Predsednik PSS-a Bogoljub Karić se već duže vreme nalazi van zemlje zbog procesa, koji je srpsko pravosuđe započelo protiv njega zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj u [[Telenor Srbija|Mobtelu]]. Pokret Snaga Srbije je taj proces proglasio političkim progonom zbog političkog uticaja B. Karića i želje vlasti da, na taj način, uguše stranku.
 
Pokret Snaga Srbije, uprkos progonu svog predsednika, učestvovao je u vlasti u Vojvodini i Beogradu sa DS do izbora 2008.godine kao i u mnogim drugim opštinama i gradovima u Srbiji. Zamenik predsednika je Dragomir Karić ,a predsednik Izvršnog odbora Persa Minjević.
Red 55:
== Spoljašnje veze ==
* [http://www.snagasrbije.com Pokret Snaga Srbije - Bogoljub Karić, zvaničan sajt] {{SiJez|sr}}
 
 
[[Kategorija:Političke partije u Srbiji]]