Pardes – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Legobot (razgovor | doprinos)
m Bot: Migrating 1 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q1445622 (translate me)
Kolega2357 (razgovor | doprinos)
m robot kozmetičke promjene
Red 4:
imdb_id = 0119861 |
scenarij = Subhash Ghai |
uloge = [[Shahrukh Khan]]<br /> [[Amrish Puri]]<br /> [[Mahima Chaudhry]] |
režija = Subhash Ghai |
produkcija = Subhash Ghai |
Red 33:
 
 
Rajivova porodica upozoruju Rajiva na prisan odnos između Arjuna i Gange. On govori Arjunu da napušti grad. Ganga ide na putovanje sa Rajivom u Las Vegas, Nevadu i ostale gradove u Americi. Njoj sve više i više nedostaje Arjun. Tokom njihovog putovanja, Rajiv je pokušao da na silu spava sa njom, pošto ona to ne želi prije braka. Ona je uspjela da ga udari i dok je on bio u nesvijesti, ona je pobjegla. Arjun saznaje da Gange nema i on ide u potrazi za njom. Sreće je na voznoj stanici, đe mu ona ispriča sve šta se desilo između nje i Rajiva.
 
On obećava da će je zaštiti i želi da je vrati kod Rajijevih, ali ona neće da čuje za to, već hoće da se vrati njenoj porodici u Indiji.
 
Suraj Dev se čuo sa Rajijevom porodicom, i kada je njegova kćerka došla kući zajedno sa Arjunom, on je njega oćerao a nju zaključao, vjerujući da ga je osramotila. Kishorilal takođe dolazi u Indiju. Rajiv takođe dolazi i spreman je da ubije Arjuna. Svi su protiv njih.
Red 42:
Kako su Ganga i Arjun shvatili da se vole, oni uspjevaju da ubjeđuju sve kako je njihov odnos čist, i ona pokazuje ogrebotine, koje je zaradila dok je Rajiv pokušao da je siluje.
 
== Uloge ==
* [[Shahrukh Khan]] ... Arjun Saagar
* [[Amrish Puri]] ... Kishorilal
Red 54:
* [[Aditya Narayan]]..Child Artiste
 
== Trivija ==
* [[Mahima Chaudhry]] je dobila [[Filmfare Best Debut Award]] za njen udio u filmu
 
* Mahimaino pravo ime je Ritu Chaudhry, ali zbog sujevjerja, [[Subhash Ghai]] je promjenio njeno ime tako što ono počinje sa M. On smatra da je M srećno za njega, jer su tu dosta poznate glumice koje je on zaposlio a čije ime počinje sa slovom M. [[Meenakshi Seshadri]], [[Madhuri Dixit]] i [[Manisha Koirala]].
 
== Vidi takođe ==
 
* [[Popis filmova temeljenih na arturijanskim legendama]]