Mohabbatein – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
m Bot: popravljanje preusmjeravanja
Kolega2357 (razgovor | doprinos)
m robot kozmetičke promjene
Red 19:
'''''Mohabbatein''''' ([[Devanagari]]: मोहब्बतें, [[Nastaliq]]: محبتیں , [[prijevod|prevod]]:"Ljubavne priče"), je bolivudski film iz 2000. godine koji je režirao Aditya Chopra. Glavne uloge su pripale Amitab Bachchanu i Shahrukh Khanu, zajedno sa šest mladih debitanata. Film je sniman na [[Oksford]]u i Longleatu. Postao je drugi najveći bolivudski film iste godine i dobio je dvije [[Filmfare nagrade]], koje su Bachchan i Khan osvojili za svoje uloge.
 
== Sadržaj ==
{{spoiler}}
 
Red 26:
Gurukul vodi Narayan Shankar (koga glumi [[Amitabh Bachchan]]). On je jako strog i vjeruje da je njegova škola tako uspješna zahvaljujući njegovim principima, a ko bi god pokušao da to mijenja, bio bi automatski izbačen iz škole. Najbolji studenti iz cijele zemlje dolaze u Gurukul, i Narayan ima jako velika očekivanja od njih. Na dan prijema, on im govori da su najveći političari i najuspješniji ljudi upravo studirali u Gurukulu, i da oni nisu tu došli kako bi flertovali i zaljubljivali se, već samo učili, a ko se ne pridržava tih pravila, biće automatski izbačen iz škole.
 
Trojica njih se zaljublju u tri različite djevojke. Sameer radi u kafiću, i on je zaljubljen u Sanjanu, ,djevojku koju zna još od djetinjstva ali ona ima momka. Vikram se zaljubljuje u Ishiku, a Karan u Kiran, koju sreće na brdu, kada je čekao voz. Kiran je udata za oficira, koji se nikada nije vratio iz rata, ali se ona još uvijek nada da je on živ.
 
Zbog Narayanovih upozorenja, sva trojica bivaju obeshrabreni po pogledu ljubavi i tako se ne upuštaju u pravo flertovanje sa njima.
Red 42:
Poslije dosta nesuglasica, Narayan shvata da je Raj u pravu, i on nudi njemu da bude glavni u Gurukul školi, dok će se on povući. Tako ipak trijumfuje ljubav.
 
== Muzika ==
Muziku je komponovao [[Jatin Lalit]] a tekstopisac je [[Anand Bakshi]].
 
Red 70:
|}
 
== Uloge ==
* [[Amitabh Bachchan]] ... Narayan Shankar
* [[Shahrukh Khan]] ... Raj Aryan Malhotra
Red 94:
* {{imdb title|0213890}}
{{Yash Raj Films}}
{{Bollywood}}
{{CinemaofIndia}}
 
[[Kategorija:Filmovi na hindiju]]
[[Kategorija:Indijski filmovi]]
 
{{Bollywood}}
{{CinemaofIndia}}