Don: The Chase Begins Again – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
m rekategorizacija using AWB
Kolega2357 (razgovor | doprinos)
m robot kozmetičke promjene
Red 20:
'''''Don - The Chase Begins Again''''' je [[bollywood|bolivudski]] film snimljen 2006. u režiji Faran Akthara. Predstavlja rimejk filma bolivudskog filma [[Don (1978 film)|Don]] iz 1978. godine. Predstavljao je jedan od velikih kino-hitova u Indiji 2006. godine. Glavne uloge tumače [[Shahrukh Khan]], [[Priyanka Chopra]], [[Arjun Rampal]], [[Ishaa Koppikar]] i [[Kareena Kapoor]].
 
== Sadržaj ==
{{spoiler}}
 
Red 29:
Tokom bjega od policije, Don biva uhvaćen od strane De Silve. On to čuva kao tajnu, jer želi da Vijaya, koji nevjerovatno liči na Dona, postavi na Donovo mjesto, kako bi sakupio što više informacija o Singhaniji i time ga lakše uhvatio. A za uzvrat, on govori Vijayu, da će dijete koje je našao Vijay i kojeg je usvojio Deepu, dobiti potrebno školovanje i da će se brinuti o njemu. U međuvremenu Jasjit, koji je pušten iz zatvora, pokušava da nađe njegovog sina Deepu, a takođe i želi da se osveti Desilvi koji ga je uhapsio, i zaustavio ga da spase svoju ženu i dijete od ucjene. Zbog toga je njegova žena ubijena, a sin nestao.
 
DeSilva odvodi Vijaya u bolnicu, đe se takođe nalazi i Don koji je u komi, kako bi mu ljekari napravili sve ožiljke koje i Don ima na tijelu, tako da niko ne bi posumnjao na njega, da je on pravi Don. Don neočekivano umire od srčanog udara pred Desilvom i ljekarima. Kada se Vijay pridružio Donovoj bandi, Desilva je uhvaćen i ubijen u auto požaru. Vijay je primoran da bježi od policije, isto kao i Donovi članovi, noseći jako važan predmet sa sobom disk, na kojem se nalaze svi Donovi nezakoniti poslovi i Singhanijevi u kojima je Don učestvovao.
 
On taj disk gubi, ali poslije raznih dešavanja, disk nalazi kod Deepovog oca, i on mu ga daje. Saznaje se takođe i to da je Desilva živ i da je on zapravo Vardhan, podzemni kriminalac, koji je u sukobu sa Singhanijom. Vijay dogovara susret sa Vardhanom, kako bi mu dao disk, ali u stvari on pomaže policiji da ga uhvati.
 
Međutim, pošto je Vijay ispao pravi heroj, otkriva se da je to ustvari pravi Don, a ne Vijay i da je Vijay umro u bolnici, a ne Don. Na kraju filma on ide sa svojom djevojkom Anitom, govoreći, kako Donu ne može niko ništa.
== Uloge ==
Red 83:
 
== Vanjske veze ==
* [http://www.donthefilm.com/''Don - The Chase Begins Again'' official Website]
* {{imdb title|id=0461936}}
 
[[Kategorija:Filmovi 2006.]]