Megan Mullally – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
m Bot: popravljanje preusmjeravanja
Kolega2357 (razgovor | doprinos)
m robot kozmetičke promjene
Red 34:
 
Mullally je 2006. bila domaćin [[TV Land]] nagrada. Pojavila se u reklamama za [[M&M]] slatkiše i vebsajt [[CheapTickets]]. Pozajmila je glas majci lika kojeg je glumio [[Neil Patrick Harris]] u [[CBS]]-evoj seriji [[How I Met Your Mother]], i gostovala je u seriji [[Campus Ladies]]. Bila je u jednoj epizodi drame [[Boston Legal]] 2007. godine.
Trećeg jula 2008., Mullally se pojavila u epizodi [[Kathy Griffin]] serije [[My Life on the D-List]], i pojavila se u [[NBC]]-evoj hit seriji [[30 Rock]], 30. oktobra, pored njene prijateljice [[Tine Fey]]. Mullally je glumila socijalnog radnika iz agencije za usvajanje dece.
Marta 2009. Mullally je glumila u [[ABC]]-evoj seriji [[In The Motherhood]]. Serija je ubrzo bila otkazana.
 
=== Pozorište i muzika ===
Debitovala je na [[Broadway theatre|Broadway-u]] 1994. u mjuziklu ''[[Grease (musical)|Grease]]'' kao Marty, sa [[Rosie O'Donnell]], a kasnije se pojavila u mjuziklu ''[[How to Succeed in Business Without Really Trying]]'' sa [[Matthew Broderick]]om.
 
U Los Angelesu, pojavila se u njenoj predstavi, ''Sweetheart,'' 1999.; u ''The Berlin Circle,'' za šta je osvojila [[LA Weekly Theater Award]] i [[Back Stage West Garland Award]] 2000. godine; i u predstavi ''Mayhem'' 2003.
 
Mullally je igrala Elizabeth u [[Mel Brooks]]ovom mjuziklu, ''[[Young Frankenstein (musical)|Young Frankenstein]]''. Lik Elizabeth je proslavila [[Madeline Kahn]] u filmu Young Frankenstein. Megan izvodi pesme na i na albumu: "[[Please Don't Touch Me]]," "Deep Love," i "Surprise." Njen lik je bogata verenica doktora Frankenstajna, koja prekida veridbu sa njim nakon što se zaljubi u njegovo čudovište. Kojege su joj bili dobitnici Tony nagrade [[Roger Bart]], [[Sutton Foster]], [[Andrea Martin]], i [[Shuler Hensley]]. Probe za predstavu su počele u junu 2007. Premijera predstave je bila 8. novembra 2007. Mullally je odigrala poslednju predstavu 3. avgusta 2008.
 
Mullally je takođe i pevačica u njenoj grupi The Supreme Music Program. Bend je izdao tri albuma, ''The Sweetheart Break-In'', ''Big as a Berry'' i ''Free Again!''. Snimila je duet sa [[Carly Simon]] u pesmi ''The Right Thing To Do'' za album ''Will & Grace: Let the Music Out!''. Treći album grupe SMP se originalno zvao ''The Many Moods… Vol, 1'', ali je naziv promenjen pre izlaska albuma. Album ''Free Again!''je pušten u prodaju preko interneta 28. jula 2007.
 
=== Film ===
Debitovala je na filmu kao prostitutka u filmu ''[[Risky Business]]'', a takođe glumi u ''[[Stealing Harvard]]'', ''[[Anywhere but Here (film)|Anywhere but Here]]'' i u komediji ''[[Rebound (film)|Rebound]]''. Pozajmljivala je glas za nekoliko likova u crtani filmovima, kao što su ''[[The Flintstones]]''i 1990-ih, ''[[Batman: The Animated Series]]'', ''[[King of the Hill]],'', Diznijev film ''[[Teacher's Pet (film)|Teacher's Pet]],'', ''[[Bee Movie]]''. Takođe je imala ulogu u filmu iz 2001. "[[Monkeybone]]" kao sestra lika koga glumi [[Brendan Fraser]]. Mullally glumi profesora pevanja u predstojećem filmu ''[[Fame (2009 film)|Fame]]'' u kome će da glume [[Debbie Allen]], [[Charles S. Dutton]], [[Kelsey Grammer]], [[Bebe Neuwirth]], Paul McGill i [[Paul Iacono]].
 
== Eksterni linkovi ==
Red 61:
 
{{Lifetime|1958||Mullally, Megan}}
 
[[Kategorija:Američke televizijske glumice]]
[[Kategorija:Dobitnici i dobitnice Emmy Award]]